"Страхувайте се от желанията си - те могат да се сбъднат" (народна мъдрост)

 

Замисляли ли сте се как, кога и защо желанията ни се сбъдват?

Виждали ли сте хора, които са "винаги късметлии" или, обратно, "винаги нещастни"?

Защо на някого всичко се сбъдва, само просто трябва да го поискат, докато други трябва да положат големи усилия, но всичко без резултат?]

Нека да разгледаме „механизма“ за изпълнение на желанията и да видим как работи, може би тогава отговорите на всички тези въпроси ще станат очевидни за вас.

Като начало ще отговорим на въпроса: какво е „желание“?

Нашето желание е необходимост от нещо.

Понякога знаем какво точно, а понякога ни е трудно да определим.

Понякога ни се струва, че притежаването на нещо ще ни донесе удовлетворение на нашите нужди, въпреки че в действителност това не е така.

Понякога просто не знаем как да желаем. Често бъркаме ЦЕЛТА и ПЪТЯ за нейното постижение.

Как така? - Много просто.

Например, едно момиче е сигурно, че ИСКА да се омъжи, макар че всъщност ИСКА ДА Е ЩАСТЛИВА. Тя формулира желанието си по този начин: искам да се омъжа (понякога се добавя ужасното: поне за някого!). Тя предполага, че: ако се омъжи, това ОТ САМО СЕБЕ СИ ОЗНАЧАВА, че ще бъде щастлива. В резултат на това всеки ден идват да ме виждат жени, които получават това, което искат, т.е. омъжени, но не удовлетворили своята ИСТИНСКА потребност от щастие.

Необходимо е да сте в състояние да определите истинската си потребност и да я превърнете в желание, т.е. когато поискате нещо, бъдете готови за това, което ще ви се даде ТОЧНО това, което сте поискали, а не това, което сте имали ВПРЕДВИД.

Така че, за да се изпълни вашето желание, трябва да знаете точно от какво се нуждаете и да желаете точно това. Т.е. ако искате да пиете, тогава поискайте чиста вода, а не кладенец (може водата да се окаже суха, мръсна и т.н.).

Следното условие: желанието трябва да бъде ваше собствено (не можете да пожелаете някого), истинско (което по принцип е осъществимо) и най-важното - наистина трябва да ви е необходимо и трябва да сте готови да получите това, което искате.

Нека разгледаме подробно това състояние.

Какво означава „собствено желание“?

Възможно ли е моето желание да не е мое собствено?

Да, може. Често „искаме заради другите“.

Например, когато родителите искат детето им да се учи добре, да постъпи в престижен университет и т.н. те искат заради своето дете, т.е. всъщност, ЗАРАДИ него. Това не е собственото им желание - това е, което според тях е по-добро за детето им, докато неговите собствени желания могат да бъдат напълно игнорирани.

Друг пример от същата серия: „Искам той (тя, те) да разбере нещо (да преосмисли, да направи правилните изводи, да направи правилното нещо).“ Това отново не е негово собствено желание, а желание за друг човек.

По отношение на реалността на желанията са необходими и пояснения.

Нереалистичните желания включват: възкресение от мъртвите, след минута да станете холивудска филмова звезда, в момента получите отговори на всички въпроси, да получите вълшебна пръчица и т.н.

Всички останали желания по принцип са осъществими. За изпълнението на някои може да отнеме доста дълго време и много усилия, а някои може да се изпълнят докато се завъртите на пета…

Какво означава „наистина необходимото“ и как да разберете дали сте готови да получите това, което искате?

Необходимо - това означава, че сте готови да положите всички усилия, за да получите това, което искате, и вече сте започнали да ги прилагате, а не просто да мечтаете, че би било хубаво да имате това и това. Готовност да се изпълнени желанието е отделна тема.

Понякога ни се струва, че желанието ни вече би трябвало да бъде изпълнено, но не се случва и не се случва изпълнението му. Това означава, че всъщност не сме взели предвид нещо, не сме разбрали нещо или просто се страхуваме от промяна.

ИНТУИЦИЯ
Как да определите енергийното си състояние по плам...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 07 Юни 2020
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни