Опасни подаръци

Има седем неща, които никога не трябва да се дават или приемат.

Ръкавици.
Приемайки ръкавици като подарък, вие ставате зависими от човека
който ви ги даде. Ако носите тези ръкавици, вие се стопляте от топлината на някой друг. Не трябва да носите този подарен предмет, ако не искате да станете жертва на манипулациите на дарителя.

Колан.
Приемайки колан като подарък, вие се ограничавате. Прави ви нещастен. Коланът ви обгръща и ви лишава от радост, нови възможности и промени към по-добро. Не трябва да носите колан като подарък, тъй като това ще ви донесе лош късмет.

Шал.
Не приемайте шал - ще си навлечете сълзи и болести. В древността шаловете са се подарявали само при специални случаи – на близки на починали или болни хора. Оттогава това малко нещо се е превърнало в символ на мъка и страдание и има подходящата енергия.

Кръст.
Ако ви подарят кръст, внимавайте! Ако дарителят е успешен, здрав, богат и щастлив, тогава не се колебайте да приемете този подарък, тъй като той само ще привлече късмет към вас. Но ако донорът има някакви проблеми, той не може да се похвали с успехи и постижения, тогава вероятно иска да предаде кръста си на вас с този подарък.

Още
  3152 преглеждания

Душевно равновесие

Душевното равновесие е състояние на хармония, спокойствие и благополучие вътре в нас. То ни позволява да се справяме по-ефективно с предизвикателствата на живота, да поддържаме позитивни взаимоотношения и да намерим вдъхновение и удовлетворение в това, което правим. Ето няколко мисли и практики, които могат да помогнат за постигането и поддържането на душевното равновесие:

 1. Самоотстъпчивост: Важно е да се научим да отстъпваме и да намираме баланс между своите нужди и нуждите на другите. Понятието за компромис и готовността да слушаме и разбираме другите може да помогне за поддържането на хармонични взаимоотношения и избягването на излишно напрежение и конфликти.

 2. Приемане на несъвършенството: Никой не е перфектен и всеки прави грешки. Важно е да приемем себе си и другите с техните предимства и недостатъци. Прекратете самокритиката и съденето на себе си и другите, и се фокусирайте върху личностното развитие и растеж.

 3. Грижа за себе си: За да поддържаме душевното равновесие, трябва да отделяме време за себе си и да се грижим за своите физически, емоционални и духовни нужди. Това може да включва практики като медитация, йога, спорт, хобита, време за почивка и връзка с природата.

 4. Управление на стреса: Стресът може да ни доведе до дисбаланс и несъгласие вътре в нас. Важно е да се научим да управляваме стреса, като прилагаме техники за релаксация, дишане, практики за медитация. Отделяйте време за отдих и възстановяване, и избягвайте прекомерното натоварване.

Още
  3614 преглеждания

Да се освободим от негатива

За да излезете от негативни влияния и се освободите от тях, можете да предприемете следните стъпки:

 1. Съзнателност и разпознаване: Бъдете съзнателни за негативните влияния, които ви засягат. Разпознайте какво ви донесе негативност и какви са източниците й. Това може да бъде негативни мисли, отрицателни хора, токсични среди и други фактори.

 2. Поставяне на граници: Определете и поставете граници срещу негативните влияния. Не се превръщайте в жертва на негативността и не допускайте да ви злоупотребят. Защитете своята енергия и благополучие, като се отдалечите от хора и ситуации, които ви нанасят вреда или ви отвличат от пътя ви.

 3. Позитивни афирмации и мисли: Работете с позитивни афирмации и мисли, за да изградите силна психическа защита срещу негативността. Подсилете си самочувствието и вярата в себе си, като си повтаряте утвърждения за собствената си стойност и силата си да се справите с негативните влияния.

 4. Подкрепа от положителни хора: Обградете се с положителни хора, които ви подкрепят и вдъхновяват. Търсете компанията на хора, които са оптимистични, вдъхновяващи и подпомагащи. Те ще ви помогнат да излезете от негативната среда и да възвърнете равновесието в живота си.

Още
  3655 преглеждания

Ръководство за вещици!

Важно е да отбележим, че понятието "вещица" може да има различни тълкувания и да се отнася до различни практики и традиции. Въпреки това, ако имате интерес към изучаването на магически практики и искате да научите повече за тях, ето някои общи насоки:

 1. Изучаване и разбиране: Започнете с изучаване на различни магически традиции и практики. Прочетете книги, проучете онлайн ресурси и потърсете информация от квалифицирани практикуващи. Разберете основните концепции, символи и ритуали, свързани с вещиците.

 2. Развиване на вътрешна работа: Вещиците често работят върху своето вътрешно състояние и енергия. Използвайте медитация, визуализации и други техники за свързване със себе си и развиване на своята интуиция и магическа чувствителност.

 3. Използване на инструменти и символи: Магическите инструменти и символи са средствата, които вещиците използват за усилване на енергията и фокусиране на намеренията. Това може да включва свещи, атрибути, кристали, растения и други предмети. Изучете тяхното значение и правилното им използване.

 4. Ритуали и заклинания: Практикуването на ритуали и използването на заклинания са част от магическата работа на вещиците. Изучете различни ритуални формули и заклинания, но бъдете внимателни да ги използвате само с положителни намерения и спазвайте принципа на "вреди никому".

Още
  3491 преглеждания

Докосване до Божественото съзнание

 
 

Докосването до Божественото съзнание е възможност да се свържете със своята вътрешна духовност и да изпитате единство със всичко, което ви окръжава. Това е преживяване на безусловна любов, мъдрост и висша истина. Когато постигнете такова докосване, то може да промени целия ви живот по следните начини:

 1. Осъзнаване на вашия истински потенциал: Когато се докоснете до Божественото съзнание, осъзнавате, че сте част от нещо по-голямо и по-висше от вас самите. Разбирате, че вие сте създадени със силата и възможността да създавате и променяте своя живот.

 2. Пълно преживяване на любовта и благодатта: В докосването си до Божественото съзнание, изпитвате безусловна любов и благодат, които променят начина, по който виждате и преживявате света около себе си. Това ви дава възможността да проявявате по-голяма любов и доброта към себе си и другите.

 3. Вдъхновение и висша мъдрост: Докато се докосвате до Божественото съзнание, получавате вдъхновение и висша мъдрост от източник, който надхвърля вашата личност. Това ви помага да разберете по-дълбоки истини и да приемете мъдростта, която ви води към по-добри решения и по-изпълнено смислен живот пътуване.

 4. Преодоляване на ограничения и страхове: Докато се докосвате до Божественото съзнание, изпитвате безусловна подкрепа и усещане за сигурност. Това ви помага да преодолеете ограниченията и страховете, които ви спъват и ви позволява по-голяма свобода и изпълнение.

Още
  2062 преглеждания

Идеалната вещица през очите на клиентите

Идеалната вещица през очите на клиентите.
-------------------------------------------------- ------------------------------
1) Идеалната вещица никога не спи, не яде, не си взема почивни дни или отива на почивка.

2) Тя живее в мобилния ви телефон и реагира незабавно, когато само си помислите за нея.

3) В три часа през нощта тя е бодра, свежа и не се опитва да заспи два часа, докато й разказвате за любовния триъгълник, който ви се е случил - и не се интересувате, че утре тя има работен ден!

4) Ако тя не живее във вашата слушалка, тогава тя живее на работната си страница, без да излиза, когато пишете там, включително почивните дни и празниците.

5) Ако планината не иска да отиде при Мохамед, тогава вещицата ще се материализира на прага ви три минути след като сте я повикали.

Още
  1414 преглеждания

Разделите

Разделите могат да бъдат болезнени и трудни за преживяване, но ако искате да се върнете при любимия си човек и да възобновите връзката си, може да използвате ритуал, който да подкрепи тази цел. Важно е да имате предвид, че ритуалите сами по себе си не гарантират успех, но могат да помогнат да се съсредоточите, да укрепите своите намерения и да привлечете положителна енергия. Ето един пример за ритуал, който може да използвате:

 1. Подготовка:

  • Създайте спокоен и уютен пространство, където да извършите ритуала.
  • Изберете символи на любовта, като свещи, цветя или снимки на вас и любимия ви човек.
  • Намерете момент, когато сте спокойни и съсредоточени.
 2. Медитация и визуализация:

  • Сядайте в удобна поза и започнете да се релаксирате чрез дишане.
  • Затворете очи и представете си себе си и любимия си човек във възстановена и щастлива връзка. Визуализирайте любовта, сближението и щастието, което бихте искали да споделите отново.
  • Изразете си намерението и желанието да се върнете при любимия си и да изградите по-силна и по-балансирана връзка.
 3. Ритуални действия:

  • Запалете свещите и поставете ги в близост до снимките или символите на вас и любимия ви човек.
  • Изразете своите чувства и мисли за връщането ви при любимия си. Можете да говорите от сърце и да изразите своите искрени желания.
  • Можете да използвате и допълнителни ритуални инструменти като камъни, аромати или други предмети, които ви свързват с любовта и възобновяването на връзката.
 4. Завършване на ритуала:

Още
  1339 преглеждания

Ако Големите Аркани бяха хора, любимите им цитати щяха да бъдат...

Ако Големите Аркани бяха хора, любимите им цитати щяха да бъдат...
 
0. Глупак: „Да се ​​ожениш след два дни срещи е просто върха на лекомислието. Всичко трябва да е добре обмислено. Пет дни."
1. Магьосник: "Винаги правя това, което не знам как да го науча."
2. Върховна жрица: „Жените имат невероятна интуиция. Те забелязват всичко, освен очевидното."
3. Императрица: „Нямам нужда от легло, за да докажа женствеността си. Мога да бъда секси, просто като бера ябълки от дърво или стоя под дъжда."
4. Император: „Само хапчета трябва да се приемат по часовник. А можете да управлявате и да унижавате по всяко време!“
5. Йерофант: "Традицията не е съхраняване на пепелта, а раздухване на огъня!"
6. Любовници: "Ние не избираме кого да обичаме."
7. Колесница: „В този свят всичко е просто. Чукай - ще ти отворят, искай - ще дадат, търси - ще получиш. Всичко зависи от температурата на желанието.”
8. Сила: "Силен е не този, който може да те събори с един поглед, а този, който е способен да те вдигне от коленете ти с една усмивка!"
9. Отшелник: „Бъдейки необщителен и в същото време словоохотлив, не желаещ да виждам никого, но чувствах необходимост да говоря с някого, се измъкнах от затруднението, като разговарях със себе си.“
10. Колелото на съдбата: „Неуспелите хора вярват в късмета, късметлиите вярват в себе си.“
11. Справедливост: „За да бъдеш честен, първо трябва да си мил. А да бъдеш добър означава да разбереш, че всички хора правят грешки.
12. Обесеният: "Най-голямата жертва е да скриеш, че е жертва."
13. Смърт: "Природата не познава умиране, всичко, което тя знае, е трансформация."
14. Умереност: "Балансът е полезен за всички, балансът е когато няма жертви и обидени."
15. Дявол: „Този, който не знае как да се раздели със съкровищата си в час на нужда, не е свободен. (Но това е за тях, не за нас, разбира се).
16. Кула: „Във всеки случай промяната ще дойде. Тя може да бъде кървава или може да бъде красива. Зависи от нас."
17. Звезда: „Надеждата е нещо добро, може би дори по-добро нещо, а добрите неща никога не умират.“
18. Луна: "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край."
19. Слънце: „Щастието е свойство на характера. Някои имат в природата да чакат през цялото време, други непрекъснато го търсят, а трети го намират навсякъде.
20. Страшният съд: "Нашите решения показват кои сме всъщност, много по-добре от нашите способности."
21. Мир: „Истинската граница на нашите желания е там, където не нараняваме себе си или другите. Всичко е позволено до тази граница."
 
Кой цитат е подходящ за вас? Кое ще вземете днес?
  1313 преглеждания

Всяка колода има душа

Всяка колода има душа.

Това е своеобразен идеен отпечатък, концентрат на вдъхновението на художника и смисловото изследване на автора.

Всяка колода има съдържание.
Включва не само изображения, отпечатани върху хартията, но и система от символи, конгломерат от различни значения, както и връзки, невидими нишки между тайното и очевидното.

Всяка колода има характер.
Не, колодата не е човек със собствена воля, а е създадено от хора и това го определя като плод на въображението на човек. Затова понякога изглежда, че колодата е жива. Това е отчасти вярно, защото в образите и само в тях се крие силата на въображението. А въображението е горивото на живота.

Всяка колода има история.
Историята на нейното създаване и формиране. Сълзите, проляни по нея, са жертва, както и усилията на художника. Умственият труд на автора е потта на колодата, нейната болка и собственото му съкровище. Ако нямаше сълзи и пот, колодата никога няма да оживее и щеше да остане само картонена хартия.

Още
  1428 преглеждания

Привличане на баланс, изясняване на цели или повишаване на духовната осъзнатост

На 5 юни можем да се фокусираме върху енергийните влияния и символиката, свързани с езотеричния свят. В много езотерични системи и вярвания, числото 5 има специално значение. То се свързва с баланса, свободата и промяната. Това може да бъде идеален ден за търсене на вътрешна хармония, отваряне към нови възможности и работа върху своята духовна прозрение.

5 юни може да бъде и ден, който се отбелязва в различни езотерични традиции. Например, в някои системи на нумерологията, сумата на числата в датата може да бъде анализирана за разкриване на специални енергетични влияния. В този случай, 5 + 6 + 2 + 0 + 2 + 3 = 18, а 1 + 8 = 9. Числото 9 се свързва със завършване на цикли, преходи и духовно просвещение. Така 5 юни може да се счита за ден, през който енергията на завършването и промяната са подсилени.

За мнозина езотерично насочени хора, 5 юни може да бъде ден за изпълнение на ритуали, медитации или практики, които са насочени към привличане на баланс, изясняване на цели или повишаване на духовната осъзнатост. Това може да бъде отличен момент за работа с елементите, като излизане в природата и усвояване на силата на вятъра, земята, огъня или водата.

Независимо от това, каква е вашата езотерична практика или интереси, 5 юни е добър ден да се свържете с вътрешната си мъдрост и да откриете смисъл и вдъхновение в езотеричния свят. Нека този ден ви помогне да се отворите към нови възможности и да изследвате духовното си пътешествие с радост и любознателност.

Ето няколко ритуала, медитации и практики, които могат да бъдат насочени към привличане на баланс, изясняване на цели или повишаване на духовната осъзнатост:

Още
  1309 преглеждания

Астралното пътуване

Астралното пътуване е техника за излизане от физическото тяло и пътуване в духовни или астрални измерения. Тази практика може да се използва за развитие на своята духовност и духовно самоусъвършенстване, за да се получи допълнителна информация и познания от духовен свят или просто за развлечение.

Ето някои стъпки, които може да последвате, ако желаете да опитате астрално пътуване:

 1. Подгответе се психологически и физически - изберете удобно място, където да лежите, за да се чувствате релаксирани и комфортно.

 2. Визуализирайте своето тяло, както лежи на леглото или на другото място, и се опитайте да се фокусирате върху мисълта, че ще излезете от него. Можете да си представите, че се издигате над него или че то става прозрачно.

Още
  2185 преглеждания

Руните

Скандинавските руни са писмеността, която се използваше от скандинавските народи, като викингите, през периода от около 200 г. пр. Хр. до около 1100 г. С тези руни се пише на старонорвежки, стародатски и старошведски език. Руните представляват знаци, които са изрязани или избити в камък, метал или дърво, и бяха използвани за писане на кратки надписи или послания.

Скандинавските руни са известни със своята уникална форма и стил, като те имат свои собствени символи, които са различни от гръцките или латинските букви. Руните са използвани за магически и религиозни цели, като мнозина вярваха, че те имат силата да влияят върху съдбата и да защитават от зли духове.

Днес скандинавските руни са известни предимно като декоративен елемент в различни дизайни и татуировки. Много хора се интересуват от тях като от исторически артефакти и като част от скандинавската култура и наследство.

Скандинавските руни имат тесни връзки с магията и религията на скандинавските народи. Вярването, че руните могат да изпълняват магически функции и да се използват за предсказване на бъдещето, е било широко разпространено в скандинавската култура.

В древността руните са използвани за магически и религиозни цели, като мнозина вярваха, че те имат силата да влияят върху съдбата и да защитават от зли духове. Руните са използвани и за изготвяне на амулети и талисмани, които са носени за да се предпазят от опасности.

Още
  1331 преглеждания

Ритуалите със свещи за любов

Ритуалите със свещи за любов са едни от най-популярните начини за привличане на любов и привличане на романтични отношения. Ето един прост ритуал, който може да изпълните:

 1. Изберете две червени свещи и ги поставете на една маса.

 2. Направете си няколко дълбоки вдишвания, за да се успокоите и да се фокусирате върху целта си.

 3. Запалете свещите и кажете тихо:

"С любов в сърцето ми искам да привлека любов в живота си. Нека тези свещи служат като символ на моето желание и да привличат към мен тази любов, която търся."

Още
  1395 преглеждания

Магията на свещите

 

Магията на свещите е един от най-популярните начини за изпълнение на магически цели и желания. Подобно на други форми на магия, магията на свещите се основава на идеята, че всичко в света е енергия, която може да бъде управлявана и насочена към определени цели.

Свещите са често използвани като инструмент за магия, защото те могат да създадат атмосфера на мистерия и светлина, която може да помогне на магическата енергия да се фокусира и да бъде по-ефективна. В магията на свещите се използват свещи в различни цветове, в зависимост от целта на магията.

Ето някои от най-често използваните цветове на свещите и тяхното значение в магията:

 • Бяла свещ - защита, чистота, истина
 • Червена свещ - страст, любов, желание, енергия
 • Зелена свещ - пари, богатство, растеж, успех
 • Синя свещ - мир, спокойствие, стабилност, мъдрост
 • Жълта свещ - комуникация, мъдрост, интелект, увереност
 • Лилава свещ - духовност, интуиция, мистерия
 • Черна свещ - преминаване, промяна, отрицателни емоции

Магията на свещите се използва за изпълнение на различни цели - от привличане на любов, до изцеление, успех и богатство. Важно е да се има предвид, че магията на свещите не е магическото хапче, която ще реши всички проблеми моментално. Тя е инструмент, който може да помогне да се постигнат целите, но резултатите зависят от много фактори, включително от това колко добре са изпълнени магическите ритуали и колко ефективна е магическата енергия, която се използва.

 
 
 
  1082 преглеждания

Водици- магическо наричане на мълчана вода за сбъдване на желанията в нощта срещу БогоЯвление

Водици- магическо наричане на мълчана вода за сбъдване на желанията в нощта срещу БогоЯвление 

Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. Този голям български празник води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата, нейната способност да "помни” и преклонението на хората пред животворящата й същност. Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода... А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва! Какво се прави в нощта срещу Водици (5-ти срещу 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината или КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ?  Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти януари вечерта, налей вода в едно котле. Ако не разполагаш с такова, може да вземеш чаша или малка тенджерка. Желателно е избраният съд да не е пластмасов. Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти спокойно можеш да използваш за целта и чешмата вкъщи. Изнеси водата навън – на двора, на балкона или перваза на прозореца. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко така заедно и се прибери. Нека Водата ти остане няколко часа под небето да се "измълчи" и пречисти. Точно преди полунощ излез отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Свържи се с твоята вода. Помисли, кое е най-голямото ти желание - кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. И ГО ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ! Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш, как ще изглежда животът ти, когато точно това твое желание бъде изпълнено. Опитай се да "видиш” тази картина в Твоята вода. И отново НА ГЛАС кажи най-старото и силно наричане:РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! После покрий водата с чиста кърпа (по възможност бяла) и се прибери. Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ. Когато се събудиш сутринта на ВОДИЦИ (6-ти януари), първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето СБЪДВАНЕ. После пак... Усети твоя ДАР с цялата си душа! Накрая склони чело пред Водата и й благодари. След това я прибери. Можеш да я изпиеш цялата или по-малко, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете - както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце! Дали това е истина и дали тази магия ще заработи за теб, зависи от Силата ти, Куража ти и Корена ти. Честити ти Водици, Добросторнико! Честито ти Богоявление! И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ НА ВОДОКРЪЩИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

  1080 преглеждания

Заклинание за защита срещу духове и демони

Това е много деликатен въпрос. Ако ви притеснява някакъв спектър или обект от друго измерение, трябва да се погрижите за него. Тази магия е тристепенен ритуал, който ще прогони всеки дух който може да ви атакува. Етап първи Опитайте се да съберете някои минерали, като кръвен камък, изумруд, перидот, ахат, черен турмалин и черен оникс. Колкото повече намерите, толкова по-добре. Най-ефективният минерал е черен турмалин, но всеки от тях може да действа еднакво. Следващата стъпка е за медитация и връзка с вашето вътрешно същество. Намерете тихо място, където можете медитирате и започнете да визуализирате защитен щит светлина, която ви заобикаля. Повтаряйте този процес всеки ден в продължение на пет или повече минути и винаги мислете за светлината, която може да бъде от цвета, който предпочитате. Последното нещо на този етап ще е да поискате защита на вашия бог или на всяко божество, в което вярвате. Ангели пазители, богиня на луната, Бог. Без значение в какво вярвате. Говорете с тях и поискайте ръководство и защита. Етап втори Ето къде трябва да разпознаете откъде възприемате негативното нахлуване. Затова направете ритуал за почистване на мястото . Запалете малко градински чай, тамян или сандалово ухание . Също така, сложете малко морска сол навсякъде. Ако чувствате, че духът ви следва, тогава направете този ритуал около тялото си. Накрая повторете думите „Всяка зла енергия, която ме притеснява, моля, да освободи мястото и енергииното ми пространство . Вие не принадлежите тук. Това не е вашето място. Благодаря ". Повторете този процес толкова пъти, колкото прецените. Трети етап За тази стъпка ще ви трябва колие, но можете да изберете всеки амулет или талисман, който ви кара да се чувствате комфортно. Дръжте амулета си в ръката, която пишете, и си представете блестяща светлина, покриваща тотема. След това си представете същата тази светлина, която покрива цялото ви тяло, и повторете думите „Призовавам Вселената да направи този амулет за защита. Където и да го взема, не претърпявам никакви щети ”. След като направите това, визуализирайте амулета си, обвит от същата светлина. Тогава се извършва ритуалът. Използвайте талисмана всеки път, когато се почувствате уплашени.

  1430 преглеждания

За жени️

 
Основното нещо у всяка жена, което я прави силна и привлекателна, е нейната енергия. Но има неща, които я убиват, а ето ги и тях :
Прекалено много комуникация
Една жена трябва да общува само с тези, които я обичат. Тя не трябва да напуска зоната си на комфорт. Мъжът обаче трябва да общува дори с тези, които не го обичат – така той се развива и преодолява трудностите. Една от най-големите грешки, които жената допуска, е да прави това, което не харесва. Това ѝ отнема много енергия.
Липса на грижи за тялото и физическа активност
Една жена увеличава енергията си, когато се грижи за здравето и красотата си. Небрежна и болна жена е слаба както физически, така и енергийно. Липса на емоции
Много жени вярват, че трябва да показват само положителни емоции, да мислят положително, винаги да се усмихват и да се смеят. Жената обаче трябва да показва и отрицателни емоции, сълзи и тъга, само не на всички, а на този, на когото има доверие – на любимия си. Винаги трябва да има човек, с когото една жена може да покаже всякакви емоции. Емоционалното потискане ограбва женската енергия.
 
Липса на хобита
Една жена получава огромно количество енергия и положителни емоции от това, което обича да прави. Тя трябва да има хоби и това хоби трябва да бъде подкрепено от нейния мъж. Една жена трябва да се реализира в това, което харесва, било то танци или плетене, а защо не и вещерство Липса на креативност
Ако една жена не създава нищо, тогава енергията ѝ застоява. Всичко, което една жена прави с ръцете си, е творчество, било то почистване, готвене, градинарство или промяна на интериора. Създавайки нещо красиво, самата жена става красива. Ако една жена в свободното си време ще лежи по цял ден и не прави нищо, то скоро тя ще се влоши и ще загуби цялата си енергия.
Съперничество
Женската енергия се унищожава, когато има съперничество или конкуренция с друга жена. Една жена не трябва да има желание да се бори за нещо, да доказва, че е по-добра, по-красива или по-умна. Тя по своята същност е най-добрата.
Липса на приятелки
Жената се нуждае от комуникация с други жени, това е друг мощен източник на енергия. Липса на лично време Една жена трябва да има време за себе си, за личните си дела, най-вече за сакралният си свят.
  1341 преглеждания

Суеверия за пчелите

 

Освен с чара си и полезните свойства, които притежават пчеличките, се смята, че носят и друг вид вълшебство със себе си  Знае се, че откакто свят светува, представителите на всички култури приписват магически свойства на пъстрите медоносни насекоми. В света има много вярвания, свързани с тях. Медовината била любимата напитка на друидите - жреците на келтските богове. Те смятали, че тя засилва проницателността им и ги прави по-добри. Древните гърци пък вярвали, че пчелите са оцелелите души на жриците на Афродита, а индианците ги смятали за символ на безсмъртието. Някога французите били убедени, че пчелите жилят само прелюбодейците и грубияните. Освен това, твърдели, че ако една девойка е девствена, тя спокойно може да премине през облак от жужащите насекоми. Британците смятали, че черно-жълтите насекоми не бива да се купуват, а да се разменят, за да донесат богатство на своя собственик. Дори и днес у някои народи има поверие, че ако пчела влети в дома ви, скоро ще имате гости. Прогонете я, вместо да я убивате - само така може да сте сигурни, че посетителите ще са желани и приятни. Ако тя кацне на ръката ви, ще спечелите пари. Приземи ли се на главата ви, ще се прославите. Сънувате ли пчела, ви очаква сладък живот. Преди това, обаче, трябва да направите всичко, което е по силите ви, за да разгърнете своите таланти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  1292 преглеждания

Времето

От стари времена българинът вярва в най-различни суеверия, а ето някои свързани и с времето.
-Ако гърми през януари, лятото ще бъде ветровито и дъждовно.
– Ако на Коледа не вали сняг, зимата ще бъде студена, с големи снегове.
– Ако февруари е топъл, март ще бъде студен.
– Ако юни, юли и август са горещи, зимата е студена и дълга.
– Ако февруари е топъл, Великден ще е студен
За плодородна година :
Ако замръзне кръста на Йордановден – здрава и плодородна година.
– Снеговита зима – плодовито лято.
– През първата седмица на февруари, ако вали сняг, годината ще е плодородна.
– Когато през март вали сняг, а през април дъжд – годината ще е плодородна.
– Ако април и май са дъждовни – плодородна година.
За дъжда:
Мъглива пролет – дъждовно лято.
– Силният и сутрешният дъжд не продължават дълго.
– Многото дъждове през юли вредят на всичко.
– Ако слънцето, когато изгрява, има светла диря – ще вали.
– Ако от капките, когато вали, стават мехурчета, ще вали цяла седмица.
– Ако дъждът започва с едри капки, бързо спира, когато започва с дребни, вали много.
– Ако преди изгрев слънце, небето е червено, ще вали.
– Когато залязва слънцето, ако е оградено с кръг, ще има буря.
За слънчево време :
Хубаво време може да се очаква …
…когато през нощта в гората е чувствително по-топло, отколкото в полето;
…когато през нощта се изкачим на високи места и изведнъж почувстваме топъл въздух;
…когато през нощта на по-високите места и котловини се образува мъгла, която след изгрева на слънцето изчезва;
…когато във вечерните часове комарите “танцуват”;
За лошо време :
Лошо време може да се очаква…
…когато цветните пръстени около луната са малки;
…когато рано сутринта звездите необикновено трептят;
…когато паяците напускат мрежите си и се крият;
…когато мухите хапят непоносимо;
…когато овцете търсят по-ниски пасища...
  604 преглеждания

Бижутата

Като деца всички сме обичали да разглeждаме бижутата на своите майки и баби. Да отваряме с блеснали очи кутиите с накити и да се кичим с тях. Много често сме чували, че като пораснем ще носим всичко, което пожелаем. От магическа гледна точка, това не е много редно, защото всеки човек носи енергия, която се предава волно или неволно върху бижуто. Така тези аксесоари могат да бъдат и съвсем умишлено заредени с отрицателна енергия или с намерението за нещо лошо. Винаги избирайте бижутата и особено тези от благородни метали и естествени камъни по интуиция или препоръка от някое Вещо лице. А, най-добре се обадете на своята приятелка вещица В много семейства, има талисмани и скъпи пръстени или гривни, които се предават по наследство, но не се знае дали те не носят кармата на рода или да са поели негативна енергия от предишните собственици, затова избягвайте да носите семейните реликви или ги изчистете преди това. Хубаво е, когато си купите бижу или получите такова за подарък, да го поставите в специални соли за изчистване или морска сол на кристали. Също друг начин е да го поставите на пряка лунна светлина или да си представите как гори в син пламък. Това е цвета на космическата пречистваща енергия.

Ако имате въпроси ...питайте...

 

  655 преглеждания
Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

 • София 1000, България
 • 0875 318 174
 • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни