Славянски ритуал за желание

Такъв ритуал помага да се постигне възможно най -бързо изпълнение на желанията. 
За този ритуал ще ви трябва свещ и вашето желание, написано със собствената ви ръка. При липса на брезова кора, която е била използвана от древните славяни, вземете обикновена хартия.
Сега трябва да завъртите свещта 7 пъти. Числото 7 е късмет, затова се опитайте да вземете свещ достатъчно дълга и мека, за да побере 7 обрата.
След това поставете лист хартия с желание под свещта и я запалете. Разбира се, много е полезно, ако гледате в огъня и отразявате желанието си, визуализирайки. И в най -ярките цветове! Опитайте се да почувствате радостта от изпълнено желание. Нека този процес ви отнеме 10-15 минути, след което можете да оставите свещта да изгори, просто не пропускайте момента, когато пламъкът на свещта достигне последното седмо „усукване“.
След това изваждаме внимателно бележка с желанието изпод свещта и тържествено я изгаряме на пламъка в момента, в който щастливото седмо усукване ще изгаря свещта. Не забравяйте да благодарите на Вселената за помощта!

  735 преглеждания

Как да си направим свои авторски карти

Напоследък може да се насладим на огромно разнообразие от различни колоди карти таро, карти Ленорманд, оракули, рунически карти и други подобни на тях средства за предсказание и себепознание. Замисляли ли сте се обаче за оракулски карти, които са изцяло създадени от вас? Дори да не сте професионалните в рисуването, езотериката и графичния дизайн, подобно лично творчество би могло да ви помогне да развиете успешно интуицията си, да изразите себе си посредством езотеричната символика и личния творчески порив. А още по-хубавото е, че създавайки всяка карта ръчно, вие кодирате в нея собствената си енергия. Ето защо е изключително важно по време на този процес да сте изпълнени с позитивни и съзидателни мисли. Авторските оракулски карти са отлично начало за начинаещи езотерици или за такива, които вече имат достатъчно опит в работата с гадателски инструменти. Те биха могли да бъдат достатъчно красноречиви, точни и ясни, ако вие им дадете тази възможност.

Ето и няколко основни стъпки за това как да изработите успешно своите карти.

 1. Изберете подходящ материал

Ако сте решили да ги давате в печатница, добре е хартията се спрете на хартия, подобна на тази на картите, които вече се продават. Така освен,че ще имат представителен вид, ще бъдат достатъчно здрави и издръжливи за многократно използване. В случай, че искате да рисувате ръчно всеки комплект или да създадете само един автентичен за себе си, изберете хартия, която е близка до картона и по възможност я ламинирайте.

 

 1. Изяснете основните идеи

 

Още
  390 преглеждания

Научете се да пестите енергията си


1. Пуснете хората и ситуациите.
Не пренебрегвайте възможните варианти на събитията. Стана така, както се случи. Когато е трудно да се отпуснете, задайте два въпроса:
„Ще бъде ли важно за мен след 5 години?“
„Тази вечер летя до Буенок Айрес (всяко място, което наистина искате да посетите), ще взема ли този проблем със себе си?“
2. В края на всяка седмица отговаряйте на въпросите:
„Какво научих миналата седмица?“
„Кое е най-голямото постижение за една седмица?“
„Кой беше най-запомнящият се момент тази седмица и защо?“
„Пропилях ли нещо, докато пилея? Ако да, тогава за какво? "
3. Обърнете внимание на външния си вид.
Винаги бъдете готови за нови постижения и неочаквани срещи.
"Здравейте! Главата не покрива ... Цял живот мечтаех да се срещна с теб! Ееее ... Извинете ме, днес не изглеждам много добре ... Взех го, знаете ли ... "
4. Не хленчи и не съжалявай за съдбата.
Мълчание се изправете, отидете и направете каквото е необходимо.
5. Правете най-доброто от него! Пътувайте два пъти в годината, където никога не сте били. Удобствата ще ви помогнат да се почувствате добре.
6. Моля, уверете се, че сте допуснали грешки.
Нещо е пропуснато - не пропускайте урок от това. Грешката е отлична възможност за развитие.
7. Развийте индивидуалност.
Ти си такъв, какъвто си. Η и с когото не се състезавате, освен себе си.
8. Вземете решения сами.
Не гответе по чужди рецепти.
9. Не се връзвайте.
Светът е заобиколен - в него има точно този, който ще бъде щастлив, получавайки точно вашия поглед и усмивка.
10. Редактирайте всеки ден.
Научете се да се отпускате и да се концентрирате.
11. Усмихвайте се, ако нещо не се получи по начина, по който сте планирали.
Не забравяйте, че не получавате това, което искате, понякога е късмет.
12. Научете се да казвате „ΗΕT“.
Не се страхувайте да откажете!
- Бихте ли искали да посетите учтивост? Не?
- Не!
13. Оценете всяка произнасяна дума за истина, полезност и доброта. Говорете между другото, нищо излишно. ΗΕT - клюки, лъжи и оплаквания! По-добре мълчи, ако няма какво да се каже.
1 4. Помислете.
Преди да вземете решение, оценете цената му.
15. Не се сърдете. Ако сте заплашили да се ядосате много на някого, изчакайте 24 часа, преди да отговорите.
16. Бъдете независими и самодостатъчни.
Вашето щастие зависи само от Bac, а не от това как другите хора мислят и действат.
17. Уважавайте себе си и другите.
Човекът сам избира. Не смесвайте неща, които не ви наказват. Не поглеждайте в чуждия живот с мисли и думи - не изпускайте от поглед избора си!
18. Действайте изключително в рамките на собствената си сфера на влияние.
Не се притеснявайте за това, върху което не можете да повлияете.
19. Бъдете на чист въздух всеки ден.
Не зависи от времето и настроението.
20. Станете в мечти и идеи.
Времето е нелинейно. Вече са се случили!
21. Развийте талант.
Не забравяйте, че са в Βac там! Просто отвори очите си.
22. Бъдете отговорни за думите и делата си.
Вашите думи имат огромна сила.
23. Бъдете верни. Хора, принципи и избор.
„Да бъдеш верен не е вродено качество. Това е решението! "
24. Ако има случай, работата по който ще отнеме по-малко от 3 минути, - трябва да се свърши незабавно. Не го поставяйте в дълго чекмедже. Отдавна няма място.
25. Внимавайте за здраве.
Едно е. Βпред Βac изпълнение - за тяхната реализация ще е необходимо здраве. Спортът, йога, медитация ще помогнат. Π Проверете!
26. Отнасяйте се към вътрешния сън и въздуха.
Истинската сила на човека не се показва в импулсите, а в стабилността.
27. Симулирайте факта, че миналото е минало.
Не съществува! Вземете своя опит, пуснете и продължете напред.
28. Вдигнете наградите си.
Аз съм на моето място.
29. Бъдете внимателни.
Stpax е просто илюзия.
30. Никога не се отказвайте!
Постоянството и стабилността винаги се признават.

  435 преглеждания

Магия за ЛЮБОВ с картите таро

Ще ви трябват: две розови свещи, карта Star, карта Lovers, карта King of Cups.


Направете ритуала вечер, преди лягане.
Покрийте масата с червена или бяла покривка, поставете розови свещи на масата и ги запалете. Вземете картата Star в ръцете си и си представете как изчезват всички препятствия и забрани, които пречат на вас и вашия любовник. Трябва ясно да почувствате помощта на тази карта. Поставете я на масата пред себе си.
Вземете картата King of Cups.

Представете си всички добри черти на характера на любимия човек, както и всички негови привлекателни физически черти. Това могат да бъдат очите му, усмивката му, чувството му за хумор, привързаността му към вас и др. Като държите картата в ръка, съсредоточете се върху любимия си и кажете:
„Призовавам и четирите елемента, призовавам всички добри духове, призовавам всички богове на любовта! Направете пътя на моя любим плавен и бърз, така че той да стане мой! "
Поставете картата на масата.
Вземете картата на влюбените, представете си, че сте заедно и кажете:


„Призовавам любовта и тя ще дойде, носена от пламъка на свещите, където и да е, независимо дали е близо или далеч. Любовта ми ще дойде при мен, давам любов и получавам любов в замяна. Любовта ни е страстна като пламък на свещ, любовта ни е силна като огън, любовта ни ще продължи толкова дълго, колкото пожелая. Ритуалът е завършен, любовта ще продължи. Нека бъде така! "

  857 преглеждания

ЗАЩО случайностите не са случайни

 

Забелязали ли сте в живота си колко случайна е случайността? Понякога се случва, че дори ако наистина се опитате да определите случайността като просто съвпадение, нищо  не се получава. И съвпадението не съвпада ...

Проблемите се случват на всички, но въпросът е - защо се случват? Има причини за това, елиминирайки които, ние се освобождаваме от ненужните проблеми.

Като начало нищо не е случайно

Този свят е подреден по определен начин и има Висши закони, на които се подчинява всичко, което се случва. Незнанието, неразбирането или отхвърлянето на тези закони не ги обезсилва. Можем да кажем, че Животът е изграден на принципа на училището, в което трябва да се учим на мъдрост: да познаваме законите на живота и да живеем в съответствие с тях, за да се радваме на всеки момент от живота.

Още
  1935 преглеждания

Защо тарологът се нуждае от най-правдивата и пълна информация за клиента и ситуацията

 

Понякога се натъквате на такова мнение, че, казват те, ако сте толкова добър специалист, тогава защо трябва да казвате нещо. Тарологът може да направи подредба и там може да види всичко за клиента, като се започне от неговите предци до седмото поколение и завърши с името на кучето, което е имал в детството си. Наистина ли е така?

Като начало тарологът не е ясновидец. Каква е разликата? Ясновидецът може буквално да вижда снимки на миналото и бъдещето в  ума си. Тарологът вижда пред себе си само група карти, само картинки, макар и изпълнени с дълбок смисъл, които той трябва правилно да интерпретира. И точността на това тълкуване ще зависи пряко от това колко тарологът притежава информация за клиента и от това колко точно е успял да формулира заявката на клиента.

В тази връзка си спомням ситуацията, описана от Джек Лондон в романа „Сърца на тримата“. За тези, които не са чели ... Главният герой се запознава с психичноболно момиче, което в огледалото на света му показва фрагмент от своето бъдеще. И вижда там своята любима, намушкана с кама. По-нататъшното развитие на събитията показва, че в действителност това е бил само нейният портрет, но в този момент героят не е можел правилно да възприеме картината, която е видял. Тоест това, което виждаме, дори и картината да е абсолютно точна, все пак трябва да бъде обяснено правилно на самите нас.

Така че тарологът, виждайки картината, трябва да покаже на клиента каква е същността на проблемите му, какви причини са довели до възникването им, какви сили влияят върху развитието на събитията и как ситуацията може да се промени. За това, разбира се, е необходимо познаване на ситуацията. А името на кучето ... Наистина ли искате да го знаете? Или искате да тествате способностите на  таролога? Е, картите на таро не показват имена, адреси, точни дати ... Това е система за анализ и влияние, а не цирков трик. Вие не изисквате от хирургът да познае номера на вашата застрахователна полица? Всеки инструмент, всеки специалист има свое собствено предназначение.

Още
  1747 преглеждания

Почистване със сол - освобождаване от отрицателна енергия

 

Тази практика ще ви позволи да „премахнете“ негативната  енергия!

Солта е много мощно почистващо средство. Натрупана в недрата на Земята, тя носи мощен положителен заряд, който е в състояние да абсорбира отрицателната енергия. Следователно, от древни времена, солта се използва в различни очистващи ритуали. Тази практика ще ви позволи да "изхвърлите" отрицателната енергия в солта.

За ритуала за изчистване със сол, ще ви трябва:

 1. Дълбока купа, леген (пластмасова или метална, основното е, че можете свободно да сложите вътре краката си);
 2. Сол (обикновена, 1 пакет);
 3. Най-малко 15 минути свободно време.

Ритуалът на пречистване се извършва по следния начин:

Още
  2510 преглеждания

ОТВОРЕНИ ПЪТИЩА

 

Ритуалът се провежда по време на намаляща луна

Вземете снимка, обикновено пилешко яйце, свещи от храм (4 броя) и нови игли за шиене (също 4 броя).

На масата - в самия й център - поставете снимката и поставете яйцето отгоре. Кажете молитвените думи „Отче наш“.

След това пробийте черупката с игла, оформяйки кръст - направете го много внимателно и не бързайте. Фиксирайте свещите отгоре на иглите и ги запалете. Изречете следния текст три пъти:

Още
  1152 преглеждания

ЯЙЦАТА В МАГИЯТА

За повечето хора яйцата са просто обикновен хранителен продукт и не всеки е наясно с техните магически свойства.

Междувременно в продължение на много векове магьосниците използват птичи яйца и яйчни черупки в своите ритуали.

Във вещерските кръгове е общоприето, че едно яйце е символ на ново раждане и че то носи мощен заряд от енергия поради специалната си форма.

Много магически ритуали се извършват с помощта на яйца, символизират новото раждане на човек.

МАГИЧЕСКИТЕ СВОЙСТВА НА ЯЙЦАТА

Още
  2930 преглеждания

Етапи от развитието на таролога

 

- Първо, гледаш с уплаха колодата и не знаеш какво да правиш.

- Тогава правиш подредба от малката бяла книжчица и се притесняваш колко правилно правиш всичко.

- След това отваряш малка бяла книжка на всеки 5 минути, за да видиш „истинското“ значение на карти, които са се паднали.

- След това намираш статия „100 правила за работа с Таро“ и се опитваш стриктно да ги спазваш.

Още
  568 преглеждания

Причини за блокиране на финансовия канал

 

 1. Когато давате прекалено много, помагате на всички и „спасявате“ всички, често дори в ущърб на себе си. Не всички трябва да бъдат спасени, първо трябва вие да се спасите. Познавам жена, която помага на всички през цялото време и в живота и е пълна каша. Както буквално, така и образно. Тя може да отиде да помогне на своя приятел да залепи тапети, когато собственият й апартамент отдавна се нуждае от ремонт и пролетно почистване. Тя може да отиде да сготви вечеря на леля си (която, между другото, все още е доста подвижна жена), докато вкъщи има празен хладилник, а семейството й (съпруг и син) нямат за ядене.

В такива моменти паричният канал също се спира. Когато човек прави много добро на други хора, но в същото време забравя за себе си. Първо трябва да подредите къщата си и след това да помогнете на другите. Първо трябва да нахраните себе си и семейството си, а след това и другите. Със сигурност знаете такива хора, които са готови да „дадат последната риза“. Въпреки щедростта си, те често изпитват проблеми с парите.

Каналът на приемане и отдаване трябва да бъде в баланс и затова човек трябва да се научи не само да дава, но и да приема.

 

 1. Има обратна опция, поради която каналът също е небалансиран. Когато вземете твърде много и давате твърде малко. Взимаш, вземаш, от хора, от живота, от света, но понякога дори забравяш да благодариш, камо ли да наградиш някого.

Когато сте алчни за всичко безплатно, трябва да разберете, че в живота няма нищо безплатно и всичко има цена и не е необходимо тази цена да бъде в парично изражение.

Още
  732 преглеждания

Защо не могат да ви развалят магия

 

Ако сте сваляли негатив, магии много пъти, но нищо в живота не се е променя и следващия практикуващ казва, че сте били подложени на магия, ето възможните причини за това, защо не могат да ви помогнат:

* Нямате направена магия, но живеете зле по други причини (мироглед, поведение, отношение към другите, не правите нищо).

* Практикуващият вижда енергийната следа от въздействието, което сте отстранили по-рано и го приема като негатив.

* Негативът, магията не е изчистена до край и са необходими допълнителни почиствания (направена ви е преди много години; има сложени защити за разваляне; прекалено много магии имате направени)

Още
  689 преглеждания

3 минути медитация

Ако по време на медитация изведнъж се хванете да мисълта, че мислите за нещо и че сте били отведени някъде другаде, тогава тази медитация не дава никаква полза в цялата си дълбочина. Важно е да се научим да не мислим, да не следваме мислите. ⠀

Моят Учител, за тези, които са хванати в потока от мисли по време на медитация, предложи да се медитирам така:

Медитирате три минути, след което правите пауза от тридесет секунди или минута. След това отново започвате да медитирате само за три минути. След това отново, почивка от тридесет секунди, минута, след което медитирайте три минути. След това отново почивка от тридесет секунди - минута. По време на почивката просто се опитвате да бъдете в съзнателно внимание на дишането и релаксацията си. По-добре е да медитирате десет пъти за три минути, отколкото три пъти по двадесет.

Нека ви припомня основните правила на медитацията: ⠀

 1. Седим в удобно положение, гърбът е прав. Краката са здраво на пода (ако медитирате на стол). Ръце на колене, длани нагоре. Затворени очи, дишаме чрез корема.
 2. Поддържаме неподвижност в тялото, в чувствата и емоциите. Оставаме неподвижни в мислите си. Ако идват мисли, не ги следвайте, а просто ги подминете, докато наблюдавате облаците. ⠀
 3. За да улесним не се въвличаме в мислите, можем да повторим една или повече фрази или мантри, които предварително сме избрали. Помага ни да се съсредоточим върху една мисъл или образ. ⠀
  560 преглеждания

Как да заредите талисман/амулет

 

За да може вашият амулет да "работи", той трябва да бъде активиран, тоест настроен за вашата енергия.

❀ Вземете талисмана в ръцете си. Говорете с него. Кажете ни какво очаквате от него.

❀ Усетете енергията и вибрациите на вълшебната вещ. Слушайте своите чувства и усещания, които изпитвате, когато влезете в контакт с него.

❀ Помислете за своите желания, които възнамерявате да изпълнява. Представете си изпълнението им.

Още
  565 преглеждания

Защо картите мълчат

 

Може да се случи въпросът, колкото и добре да е формулиран, да не получи отговор. Най-често това се случва, ако картите никога не е било работено с тях или много дълго време не са ги питали нищо. Тази ситуация се нарича: „Прекъсваме програмата си, за да направим важно съобщение“. Оказва се, че в този случай картите игнорират проблема и се обръщат към съвсем различна ситуация. В такива ситуации е забелязано, че отговорът им е на много по-важен въпрос. Сякаш нещо се опитва да пробие до този човек и Таро е като средство за предаване на информация.

Ако това се случи, завършете четенето на картите, като предадете възможно най-много информация на питащия. След това, ако питащият все още иска да получи отговора на първоначалния си въпрос (а понякога хората са твърде шокирани, за да го зададат отново!), Можете да попитате картите втори път. Във втората подредба обикновено получавате отговора на първия въпрос.

И накрая: понякога изобщо не можете да получите отговор на въпроса си. Има две причини, поради които картите не дават отговор. Първо, въпросът не е зададен достатъчно ясно. Старата аксиома - „ако искате отговор, първо формулирайте въпрос“ - определено се прилага за прогнози на карти Таро. Ако смятате, че това е причината, просто преформулирайте въпроса и опитайте отново. С течение на времето ще се научите да формулирате въпроси по такъв начин, че да извличате най-много информация.

Има и друга причина, поради която картите не реагират. Да предположим, че питащият е по-добре да не знае отговора. Има ситуации, когато хората трябва да разчитат на вярата. И има моменти, когато е неразумно или дори опасно да се знае предварително какъв ще бъде резултатът от тази ситуация. Отговорите, дадени от картите Таро, могат да бъдат всякаква информация, която в момента е на разположение на питащия - информацията, която той може да знае.

Още
  484 преглеждания

Ритуал за отваряне на пътищата

 

Обредът за предпочитане се извършва в началото на слънчевия месец на растящата луна.

Този обред има за цел да отвори пътя към изпълнението на едно желание.

От какво имаш необходимост:

 • Голяма (висока) восъчна свещ. НЕ ЧЕРНА по никакъв начин.
 • 7 игли
 • 7 малки ключета
 • Пчелен мед
 • Малко парче брезова кора.

 

Още
  606 преглеждания

Методи и техники за освобождаване от негатива на миналото

 

 1. Спомнете конкретен случай (събитие, ситуация, епизод), където е имало негатив. Ако негатива не се усеща в момента - това не е причина да не си спомните, защото егото ще ви убеди: „няма негатив, всичко е наред, няма необходимост да си спомняте и да разглеждате този случай“, като по този начин се криете негатива.
 2. Спомнете си обстоятелствата, човека, хората или съществата, които явно или не толкова явно обвинявате за това, че в този случай с вас се е случил инцидент.
 3. Погледнете този случай (събитие, ситуация, епизод) с разбирането (или поне мисълта), че аз самият (а) го вкарах (а) в живота си - с моите мисли, думи и действия и че никой друг в него не обвинявам. При мен се върна според закона на кармата, всичко е честно. Обвинявайки другите (спомнете кой именно), бях (а) грешал (а), защото не разбирах (а) закона на кармата и поради това недоразумение през цялото това време нанесох вреда на себе си и на друг, излъчвайки негатив в неговата посока. Мислете за случая, мислейки така, докато не настъпи облекчение и приемане, което се състои в разбирането „Аз самият (а) привлякох това, така че няма кого да виня за това“.
 4. Мислено поискайте прошка от този, когото обвинихте за този инцидент. Простете, заради глупостта си, че го/я смятахте за виновен/а за случилото се, считали сте го/я за причината за проблемите си и сега разбирате, че това не е така. Прости ми, че през цялото това време мислех и говорих лошо за теб, ядосвах се на теб, мразех те и ти пожелавах вреда. Сгреших, простете ми. Продължавайте да молите за прошка, докато не почувствате облекчение и да я пуснете - вече нямате оплаквания към този човек, нямате никакви недоволства срещу него, не искате да го обсъждате с някого, да се оплаквате от него и вече да не го считате за причината своите проблеми.
 5. Благодарност към Бог (Висши сили, Живот) за възможността да разберат, приемат и да ви освободят от този инцидент.

Тази техника е просто шаблон. На някой ще му хареса и напълно ще му пасне, но някой ще го преработи за себе си. В крайна сметка смисълът тук не е в думи и формулировки. Основното е, че наистина помага да се освободим от негативното бреме от миналото и да допринесем за духовното израстване.

Между четвъртата и петата точка например можете да вмъкнете формула за щастие във връзка с човека, когото преди сте считали за причината за вашите неприятности. И петата точка може да бъде разширена с помощта на техниката на благодарността.

Бързо и леко се освободете от негативното в живота ви!

  509 преглеждания

Отнесете заболяването си на кръстопът

Купете ново естествено въже, в последните дни на намаляващата луна и направете толкова възли на това въже колкото свои болести знаете, от които искате да се отървете. Завързвайки всеки възел, казвайте на глас по една от вашите болки, например: киста/възел, сърцебиене/възел, артрит/ възел и т.н.

Вземете това въже и отидете някъде далеч от дома си, търсейки пешеходен кръстопът, някъде на безлюдно място. По-добре е, ако е в гора или поле, пустош. На това кръстовище закопайте това въже, оставяйки добър откуп.

След това кажете три пъти:

"Оставям на демоните подарък, те ще дойдат, те ще изпълзят, но моят подарък ще бъде взет. Бесовете по моите възли ще се повозят. И аз ще остана аз без болестите си. Ключ, заключване, език. Така да бъде!"

Тръгвате, без да поглеждате назад.

  788 преглеждания

Как да използваме подсъзнанието, за да ускорим постигането на целта?

 

За да постигнете целите си, трябва да имате личностни черти като решителност, отговорност, упоритост и т.н. Може ли подсъзнанието да помогне за укрепване на тези положителни качества? Да ни даде още повече сила и енергия, като по този начин да ускори движението към целта? Може би! И за това ви предлагам да изпълните една техника.

 1. Вземете лист хартия и запишете силните си страни (в контекста на постигане на конкретна цел). Например, ако искате да отворите собствен бизнес, отговорността трябва да бъде вашето силно качество, което ще ви помогне в тази област. Така ще получите списък на силните страни. Сега преминете към основния етап на техниката.
 2. Поставете списъка пред себе си, отпуснете се и направете 3-5 бавни вдишвания. Затворете очи и си представете, че стоите в стая, в средата на която има голяма енергийна топка. Тя символизира вашето подсъзнание.
 3. Приближете се до топката и усетете приятната топлина, излъчвана от нея. Представете си, че вземате списък на силните страни, които сте съставили, и го поставяте в топка. Кажете фразата:

 „Мило подсъзнание, зареди ме с енергия и засили тези качества, за да постигна ___________ (посочете целта си)“

За да направите ефекта по-бърз, се препоръчва тази техника да се повтаря поне веднъж дневно.

И тогава подсъзнанието ще заработи - бъдете сигурни!

  741 преглеждания

Защо не трябва да съжалявате себе си?

 

При трудни обстоятелства в никакъв случай не трябва да съжалявате себе си. Самосъжалението ще ви отнеме последната сила и ситуацията ще започне да се влошава. Колкото повече съжалявате себе си, толкова по-лоши ще се окажат обстоятелствата, сякаш някой ви изпраща изпитание след изпитание, наказание след наказание. Въпреки че защо да ви наказва за нещо? То и така е зле. Ей така, съжаляваме себе си, мислим си колко сме бедни и нещастни, защо ни е нужно всичко това? Други се справят добре!

Стоп. Това е целият смисъл. Самосъжалението е началният етап на завистта. Самосъжалението започва със сравняване на себе си с другите и такова сравнение е майката на завистта. Един добър  човек не бива да завижда и не бива да се позволява на завистта да проникне в сърцето му. Ако започна да сравнявам и обмислям предимствата на другите хора, това означава, че загубвам пътя си и загубих защитата и помощта на моя Ангел, така са мислели преди. "Аз, нещастният, всичко е толкова лошо, а другите процъфтяват. Но съседът се справя добре. Но той не го е заслужил. И колегата се справя добре. Въпреки че е гаден човек. И защо ?!" ... Ето капката завист, която разваля всичко. Завистта на добрите хора веднага се наказва. Но лошите - не веднага, както отбеляза Данте, когато описва ада. Затова не се изненадвайте, ако нещата тръгнат още по-зле. Това е предупреждение. Не се съжалявайте!

Жалостта е унизително чувство, с нотка на презрение. Да съжаляваш себе си означава да загубиш всякакво уважение към себе си, да свалиш ръце и да се откажеш. Съжалението може да бъде изпитано във връзка с безпомощно и незначително същество, което не е в състояние да промени нито себе си, нито обстоятелствата. Следователно самосъжалението понижава самочувствието и лишава силите, които са толкова необходими за справяне с трудни обстоятелства.

Древните гърци са казвали, че човек трябва да третира себе си като най-добър приятел. Бихме ли се чувствали унизително жалост за най-добър приятел? Не. Изпитваме състрадание, съчувствие. И веднага подбуда да помогнем на  най-добрия си приятел, да го подкрепите, да го насърчите и да предложи план за действие. Ние не казваме: "О, какъв беден, нещастен, слаб нещастен човек! Колко е ужасно положението ти, бедния! И други живеят добре, само мъки и неприятности са ти отредени!". Ние казваме: "Със сигурност ще се справите. Разбирам колко ви е трудно. Уважавам ви как се държите. Заедно ще измислим нещо. Сега ще съберем мислите си и ще търсим изход! Ще победим всички!". Това са думите, които казваме на най-добрия си приятел в беда, нали?

Още
  628 преглеждания
Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

 • София 1000, България
 • 0875 318 174
 • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни