ИНТУИЦИЯ

 

Какво е интуицията? Това е нормална функция на дясното полукълбо на мозъка, която може да възприема и обработва информация под формата на образи, докато лявото полукълбо е отговорно за логиката и абстрактното мислене. Интуицията е способност да се придобиват познания без необходимостта от разсъждение и доказване, без разбиране как са придобити тези знания. Терминът се използва и за описание на „мисли и предпочитания, които идват наум бързо и без много разсъждения“. Думата интуиция идва от латинската дума intueri, която приблизително се превежда като „да се вгледа вътре“ или „да разсъждава“. Интуицията ни дава знания или убеждения, вярвания, които ние невинаги можем да обясним логически. Поради тази причина тя е била обект на изследване в психологията, както и тема на интерес към свръхестественото. Дясното полукълбо на мозъка е често свързано с интуитивните процеси, както и с естетическите способности.

С други думи, интуицията е подсъзнателният алтернативен разум, който всеки от нас има. Така че, тя наистина може да се засили като всяка естествена способност. По-долу са съветите за развитието на това страхотно умение.

Откриване

Всеки човек има свой „стил на интуиция“, тоест физически усещания, свързани с нея. Някой усеща топлина в корема, някой има трептяща картина в главата или например окото започва да потрепва. Това са нормални хаотични сигнали на подсъзнанието. Оставайки насаме със себе си, спомнете си подробно случаите, когато успешно се е задействала вашата интуиция . Запишете абсолютно всички усещания, които сте имали в тези моменти: шум в ушите, странно усещане в гърдите, сърцебиене. И също под каква форма е постъпила информацията: дали това е внезапно ясно решение или размазан образ, който сте интерпретирали правилно. Така вие ще разберете как подсъзнанието ви изпраща сигнали.

 

Включване

След като разберете как се ражда вашата интуиция, опитайте се да я използвате съзнателно. Задайте си ясен прост въпрос и се съсредоточете върху частта от тялото, където възниква шестото ви чувство. Когато се появят познати усещания - а те ще се появят, макар може би не от първи път - стиснете силно ръцете си. Повтаряйте упражнението ежедневно и доста скоро този прост жест ще ви бъде достатъчен, за да стартирате механизма на интуицията.

 

Свобода

В течение на деня, направете колкото се може повече диви предположения. Опитайте се да отгатнете всичко: как се казва сервитьорът в кафенето, в какво ще бъде облечен приятелят ви, каква задача ще получите първо на работа. В никакъв случай не го приемайте сериозно и искрено се смейте на себе си, когато предположенията са грешни. И те ще бъдат неправилни в повечето случаи. Целта на това упражнение е да се отпуснете и да се научите как да изключвате логиката. След известно време ще бъдете изненадани да откриете, че все повече и повече предположения се оказват вярни.

 

Интерпретация

Отделете 10-15 минути сутрин, отпуснете се и затворете очи. Поставете писалка и тетрадка пред себе си и започнете да пишете, или по-скоро нарисувайте всички изображения, които минават пред очите на ума ви. Това ще са куп глупости. Вечерта прегледайте този списък и се опитайте да го сравните с изминалия ден. Ще излезе странно нещо: голяма част от записаното сутринта ще е свързано с бъдещи събития. Повтаряйте това ежедневно и потокът от съзнание ще стане по-жив и разбираем.

 

Почистване

Това упражнение е малко като предишното и перфектно го допълва. Напишете в тетрадка различни думи (не повече от пет за един сеанс) и първите си асоциации с тях. Най-вероятно това ще бъде много скучен списък: „дом - комфорт“, „болница - лекар“, „работа - пари“ и т.н. Когато приключите, веднага повторете упражнението със същите думи. Може би отново ще се сблъскате с логични двойки. Повторете още няколко пъти. В един момент ще започнете да записвате най-неочакваните комбинации, които трябва да бъдат внимателно анализирани.

 

Симбиоза

Това е чудесно средство за разбиране на света, не го пренебрегвайте. Не забравяйте, че логиката и интуицията трябва да вървят ръка за ръка: след като получите вътрешен намек, помислете внимателно как да го използвате.

Нашите сродни души
"Страхувайте се от желанията си - те могат да се с...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Април 2024
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни