Таро и религия: грях ли е?

 

Всъщност въпросът наистина е много сложен. Като минимум, ако въведете такава заявка в търсачката, можете да намерите хиляди форуми и статии от различни видове. Ще има много отговори и всички са различни.

Според мен всеки решава този въпрос за себе си. Ако въпреки всичко се чувствате некомфортно, да се свържете с таролог, тогава е по-добре да не го правите. По този въпрос, както и във всички останали, е по-добре да се доверите на вътрешния си глас, а не на нечии думи и мнения.

Бих искала обаче да споделя информация за това какво представлява и как всъщност работи, за да развея евентуално нечии съмнения.

Около Таро всички любители много обичат да създават такава мараня на мистика. Купуваш колода – и край, вече се чувстваш посветен във фината материя, можете да направите мистериозен външен вид и да кажете на другите, че знаете повече. В зависимост от характера, някои хора им харесва да мислят за себе си като за „тъмни“ и силно да крещят, че картата „Дяволът“, им е любима. Следват черни свещи (или като цяло свещи), черни покривки, колоди като Таро Бафомет (само защото върху него са нарисувани ужасни мистериозни малки дяволи), пръстени, черни дрехи, черен грим и т.н. Ако, не дай Боже, такъв таролог започне да работи с хора - той дава своя принос, за това че всички да вярват, че Таро е нещо тъмно и страшно. Добре щеше да е, ако такъв таролог прочете поне малко от бялата мъничка книжка, която върви с колодата. Повечето от тези другари, от мързел, декларират, че имат Дар, няма нужда да четат или изучават нищо и транслират своите фантазии.

Истината е, че самото таро е само инструмент. Тоест, в процеса на гадаене, с Вас не говорят картите. Използвате картите, за да "четете" определен информационен поток. И тук всичко зависи от това какъв информационен поток чете тарологът и, което е важно, как той ви го представя. В процеса на избор на таролог е много важно да се обърне внимание на това, с което той работи.

Някои с помощта на Таро наистина общуват с астрални същества със съмнителни намерения, а какво ще излъчи такъв таролог е известно само на Бог. Това не е четене на интуитивна информация, а пряко съобщение от такива същности.

Други, въпреки че четат чиста информация, я предават като единствения възможен сценарий, който в зависимост от психологическите характеристики на клиента наистина може да го „програмира“. От моя гледна точка винаги е важно да се дават опции, да се обяснява как да се работи с тях и как да ги възприемаме и какво да направим, за да избегнем негативно развитие.

Факт е, че хората наричат ​​две различни неща „съдба“. Първият е начинът на живот. Какво трябва да постигнем в този живот, защо Бог ни е създал, какво носим на този свят. Това всъщност е съдбата. Не можем да го променим. Ако, например, ни е предопределено да се посветим на това да помагаме на другите, тогава светът ще ни тласка към това - в съответствие с или против нашата воля.

Второто е потокът от събития. Това са пейзажите, в които се осъществява нашето движение по пътя на живота. И, в зависимост от това как се движим по него, тези декорации може да са приятни или неприятни. Ако устоим на реализирането на нашия житейски път, пейзажът ще бъде подходящ.

Например, ако ни е предопределено да изградим кариера и да станем президент и упорито се опитваме да се отдадем на семейството - семействата ни ще се разпаднат едно след друго - само така да станете президент. Това е нашата жизненоважна задача. Ако, напротив, осъзнаем, че трябва да станем президент и сме ангажирани с тази кауза, нашето семейство ще възникне от само себе си, без напрежение, в качеството си на бонус.

И ето тези декорации, в които ще се осъществи животът ни, в които ще се движим по своя житейски път, могат да бъдат променени. То ест, те все ще ни водят към целта и ние не можем да това да го променим, но как тогава да определим дали не се отдалечаваме от пътя си? И ако не знаем какво решение трябва да вземем „според съдбата“, според Божия план за нас, не е ли по-добре да „четем“ тази информация от потока, отколкото като сляпо коте, да се блъскаме в стени, да губим време и енергия?

Не, всъщност, ако ви е предопределено да вземете решение самостоятелно, никой таролог няма да ви помогне (частично това казва големия аркан Влюбените). Но ако просто не можем да чуем себе си? Или се съмняваме? Ние наистина искаме да живеем според Божествената воля, но не знаем как?

Добър вариант е да намерим свещеник, духовен наставник, който ще ни помогне да следваме този Път. И е добре, ако този наставник е мъдър и светъл човек. Но най-често хората са хора, те могат да правят грешки, да транслират своя опит, просто да не са в настроение.

Таро, как работя аз с него е същия духовен наставник, но не обременен с личност. Картите ми казват не „какво ще се случи“, а „какво ще се случи, ако тръгна по този път“, „доколко в хармония ли с божествената воля ще действам“.

Библията счита за грях да знаеш бъдещето си. Но работата на таролога, както аз я виждам, е в много отношения подобна на работата на лекаря. Лекар, който преглежда тестовете ви и казва, че ако не спрете да пушите, можете да получите рак на белите дробове, и таролог, който гледа в съответствие и казва, че решението е изпълнено с неприятности, е същото. Вашият лекар също предсказа бъдещето. Грях ли е?

Грях ли е да отидеш на лекар, вместо да разчиташ на волята на Бог? Е, от гледна точка на някои хора, да – грях е, и това е тяхното право. Отиваме при лекаря, за да чуем какво правим неправилно с тялото си и да спрем да го правим. По същия начин се обръщам към Таро, за да разбера какво правя погрешно в процеса на преминаване на своя жизнен път - за да поправя това и да продължа по-лесно.

Това не е опит за промяна на божествената воля. Защото да, често се случва, че трябва да преминем през проблеми. Но колко време ще отнеме и колко големи ще бъдат те, зависи само от нашата осведоменост. Трябва да признаете, че е едно е, когато всичко е лошо и ние не разбираме защо, и друго, когато разбираме, че преминавайки през определена болка, се освобождаваме от ненужното. Боли не по-малко. Но разбирането на смисъла на случващото се помага много.

Вярвам в Бог. Ходя на църква, там се чувствам добре. Веднъж имах момент, когато ми се струваше, че правя всичко погрешно. Реших да спра с тарото, да намеря друга работа и отидох в църква да помоля Бог да ми покаже правилния път. Преди да изляза, хората започнаха да ми се обаждат за помощ. И разбрах, че трябва да помагам на хората и най-лесният начин да направя това е с помощта на Таро, тогава ще го правя. И лично за себе си аз не виждам грях в това, защото с помощта на Таро се приближавам до разбирането на божествената воля и не се отдалечавам от нея. И се опитвам да го излъчвам на тези, които се свързват с мен.

Но - отново - Таро е само инструмент. И когато попадне в ръцете на човек, който не е запознат с основните понятия за екологично поведение във Вселената, той наистина може да го използва с не най-чистите намерения. Всичко зависи от това кой работи с него.

И накрая, ако дори започнете да изучавате по-сериозна литература за Таро, можете да видите, че и Папюс, и Кроули са писали за живота в съответствие с Божествената воля, да не говорим за факта, че самата Кабала е за познание за Бога в процеса на развитие.

Но за някои наистина такъв начин на познание е затворен - защото за него в този живот е необходим друг път. Биха възникнали проблеми в тарологична консултация. Това не означава, че Таро е лошо. Това означава, че Таро е лошо за вас и да се опитвате да търсите такава информация със сила и вътрешна съпротива няма смисъл. Всички сме различни и това, което е добро за едни, е лошо за други.

Ето защо, ако вашите съмнения са били само мисловни, и не са дошли от вътрешен конфликт на чувствата ви, можете да не се съмнявате и да се консултирате с таро. Или задайте въпрос, ако все още имате такъв….

КОГАТО МЪЖ ПРЕГРЪЩА ЖЕНА
ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ ПРОМЕНЯ КАРМАТА!
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 07 Юни 2020
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни