ЗАЩО случайностите не са случайни

 

Забелязали ли сте в живота си колко случайна е случайността? Понякога се случва, че дори ако наистина се опитате да определите случайността като просто съвпадение, нищо  не се получава. И съвпадението не съвпада ...

Проблемите се случват на всички, но въпросът е - защо се случват? Има причини за това, елиминирайки които, ние се освобождаваме от ненужните проблеми.

Като начало нищо не е случайно

Този свят е подреден по определен начин и има Висши закони, на които се подчинява всичко, което се случва. Незнанието, неразбирането или отхвърлянето на тези закони не ги обезсилва. Можем да кажем, че Животът е изграден на принципа на училището, в което трябва да се учим на мъдрост: да познаваме законите на живота и да живеем в съответствие с тях, за да се радваме на всеки момент от живота.

Ние живеем в затворена система, в която всичките й части са тясно свързани помежду си и имат взаимно влияние, следователно, нищо не е случайно и нищо не минава без следа.

Това, което излъчвате, е това, което получавате. Каквото повикало, такова се обадило. При вас се връща само това, което правите във връзка с другите. Народна мъдрост.

Златното правило от будизма - „Не правете на друг това, което не желаете за себе си“ - е изградено върху разбирането на това. Други религии казват по същество същото.

Защо е трудно да се разбере?

Защото животът тук има продължителност (време, инерция) и „отдаването“ не идва веднага. Когато изпратите бумеранг, се нуждае от време, за да отлети, за да стигне до крайната точка и да се върне; и докато лети, други бумеранги, хвърлени преди това, се връщат при вас. Тъй като умът (в повечето случаи) не може да проследи тази причинно-следствена връзка, няма разбиране, че нищо не се случва случайно. Всичко е взаимосвързано и естествено.

Трябва да разберете, че неприятностите, които ни се случват, не са наказание от Бог (Висши сили и т.н.), а резултат от нашето нарушаване на тези същите Божествени закони. С други думи, аз самият бях причината за тези неприятности. Приемайки това като факт (аз съм отговорен за това, което ми се случва), вие създавате възможност за духовно израстване: учене, поправяне на грешките си и постигане на най-високата цел - щастие.

Висшите закони са абсолютно справедливи и хармонични (егоизмът понякога не позволява да се види това). Вие сте причината за това, което ви се случва. Трябва да разберете какво е - какво правите / правите на другите. Само по този начин можете да научите мъдростта и да получите сертификат - щастие. Затова така е направен този свят.

Да се ​​обиждаш или ядосваш човек, който ти създава проблеми е грешка, която води до укрепване на собственото ти его, което се храни с негативното. В този случай духовното израстване е невъзможно или потискано. Другият човек, чрез който дойде бедата, не е източникът на тази беда, а само нейният проводник. Чрез него Животът сочи вашите собствени грешки, моли ви да ги осмислите, осъзнаете и да направите правилните изводи. Ако този човек не би съществувал, би било различно, но ситуацията щеше да бъде същата.

Урок за научаване

Освен ако, разбира се, не искаме да стъпим отново на същата греда. Ако една и съща неприятност идва в живота ви отново и отново, това показва повторна атака на една и съща греда. Животът се опитва да ни научи на нещо, но ние не се учим и не се учим. Не мислим (предпочитаме да обвиняваме другите), не правим правилни изводи и продължаваме да правим глупави неща. Затова Животът е принуден да ни учи с помощта на все по-тежки ситуации. Това може да стигне далеч и да стане по-болезнено.

Неслучайно четете тази статия. И неслучайно сега мислите, преосмисляте живота си.

Магия за ЛЮБОВ с картите таро
Защо тарологът се нуждае от най-правдивата и пълна...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 18 Април 2021
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни