РУНИЧЕСКИ ТАЛИСМАНИ - ПРЕПОРЪКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА РУНИТЕ

РУНИЧЕСКИ ТАЛИСМАНИ - ПРЕПОРЪКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА РУНИТЕ

 

Руните са идеални за създаване на талисмани. Техният външен вид ви позволява да придадете на талисмана естетическа форма, а фактът, че това е магическа азбука, ви позволява просто да запишете магическото си намерение чрез руните и самият запис е магически акт. Руни често са използвани в погребални ритуали, надписите им са поставяни на оръжия, за да придадат на оръжията си магически живот и сила и така нататък. Възможно е и да се използват руните в талисманите, във форма, възприета в кабалистичната магия.

Основната форма на руническия талисман е просто да изрежете руните, които отговарят на вашето намерение върху предмета, на който се пренася магията. Вижте списък на руните и най-често използваното им значение.

Fehu - Използва се за привличане на пари, приятелство, за подобряване на желаните качества.

Uruz - Добре е да се използва, докато се впускате в някакво рисково предприятие.

Thurisaz - Използва се за късмет в съмнителни случаи или в случай на съмнителен изход на нещата/делата. Неутрализира враговете и опозицията като цяло.

Ansuz - Перфектен за словесно творчество - проза, поезия, речи.

Raido - Добре е за пътуване в безопасност, за разбиране и за големи промени. Използва се да нарича духове и да говори с мъртвите, всяка работа, свързана с предците, с изключение на въпросите за наследството.

Kano - Използва се в гадателство, за да придобиете тайни знания и да се учите по принцип. Също така носи късмет и дава чар.

Gebo - Използва се за хармонизиране, премахване на конфликти.

Wunjo - Използва се за покровителство и подпомагане на висши (по-висши) лица и помага при изпити, преминаване на тестове.

Hagalaz - Перфектен за отмъщение, причиняващ неприятности, прекъсване на отношенията, разваляне.

Nauthiz - Добър за успех, за получаване на нещо трудно достъпно, почти невъзможно. Използва се в любовни магии за създаване на принуда.

Isa - Използва се за замразяване на процеси в някои дейности, за получаване на правомощия, при избори.

Jera - Използва се в градинарството, за отглеждане, като цяло, за подобряване на растежа на растенията, както и за щастие и мир в къщата. Например, в навечерието на Нова година, можете да нарисувате тази руна над горната част на входната врата на къщата ви с магическо мастило. Щастието ще е във вашия дом, докато мастилото избледнее или се изтрие.

Eihwas - Осигурява защита от опасност, помага за преодоляване на пречките.

Perth - Използва се за лечение или ускоряване на възстановяване, в талисманите за здравето като цяло. Може да се използва за премахване на всякакви препятствия.

Algiz - Използва се за привличане на щастие, натрупване на сила, защита срещу злото.

Sowelu - изостря интуицията, прозрението. Използва се в талисманите за хармонизиране на планираното действие със съдбата. Използва се за оздравяване, за подобряване на жизнените сили на пациента.

Teiwaz - Дава смелост и решителност, укрепва духа. Тази руна приложена към оръжие, за да даде сила на оръжието и да привлече помощта на боговете. Използва се и за постигане на победа във всякаква борба - правна, физическа, морална. Използва се в любовната магия.

Беркана - Използва се за оздравяване, ускоряване на възстановяване,  за подобряване на здравето. Помага при изкуплението на неправомерното поведение и успокоява неспокойните умове. Използва се и за защита на къщата от злото.

Ehwaz - Добър за привличане на помощта на боговете, или като цяло помощ  на необичайни, непредвидени източници. Също така, дава чар и подпомага късмета.

Mannaz - Помага в екзистенциалното търсене да разберете себе си. Подобрява паметта, умствените способности. Привлича помощта на други хора.

Laguz - Използва се за постигане на позиции в обществото, за създаване на зависимост на другите хора от себе си. В любовната магия се използва за задържане, обвързване. Въпреки това, в любовта магия трябва да се използва с повишено внимание, защото, който свързва със себе си тази руна, започва да губи интерес към партньора. Тя може да се използва и за създаване на обсесивни идеи.

Inguz  - Помага да се спечели влияние в обществото. Използва се за постигане на желания резултат, за освобождаване на скритата енергия, за активиране на резервите.

Dagaz - Използва се за постигане на успех, особено в материални въпроси. Тя може да се използва и за промяна на съществуващото положение на нещата.

Othila - Използва се за получаване на наследство, сключване на добър брак или друго партньорство и за подобряване на семейните отношения.

(от книгата на Д. Джейсън Купър "Използване на руните")

Основни правила за работа с магическите свещи
Как да се подготвим за трансформационна игра трени...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 18 Април 2024
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни