Всяка колода има душа

Всяка колода има душа.

Това е своеобразен идеен отпечатък, концентрат на вдъхновението на художника и смисловото изследване на автора.

Всяка колода има съдържание.
Включва не само изображения, отпечатани върху хартията, но и система от символи, конгломерат от различни значения, както и връзки, невидими нишки между тайното и очевидното.

Всяка колода има характер.
Не, колодата не е човек със собствена воля, а е създадено от хора и това го определя като плод на въображението на човек. Затова понякога изглежда, че колодата е жива. Това е отчасти вярно, защото в образите и само в тях се крие силата на въображението. А въображението е горивото на живота.

Всяка колода има история.
Историята на нейното създаване и формиране. Сълзите, проляни по нея, са жертва, както и усилията на художника. Умственият труд на автора е потта на колодата, нейната болка и собственото му съкровище. Ако нямаше сълзи и пот, колодата никога няма да оживее и щеше да остане само картонена хартия.

Всяка колода е субективна.
И това, което една ще ни каже, с едни думи, друга ще потвърди, трета ще опровергае, а четвърта ще обърне всичко наопаки и ще ни покаже ужасната истина.

Всяка колода има сянка.
Изплъзва се безшумно през пръстите ни, докато разбъркваме картите. Тя стои зад нас, без да напуска мястото си. Тя е същият глас, който ни нашепва истина или лъжа, в зависимост от това какво сме готови да чуем.

Всяка колода знае как да обича.
Както и мрази. Трябва веднага да различите любовта или омразата, в противен случай вместо истински приятел ще получим заклет враг.

Ако Големите Аркани бяха хора, любимите им цитати ...
Привличане на баланс, изясняване на цели или повиш...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 03 Октомври 2023
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни