Как да си направим свои авторски карти

Напоследък може да се насладим на огромно разнообразие от различни колоди карти таро, карти Ленорманд, оракули, рунически карти и други подобни на тях средства за предсказание и себепознание. Замисляли ли сте се обаче за оракулски карти, които са изцяло създадени от вас? Дори да не сте професионалните в рисуването, езотериката и графичния дизайн, подобно лично творчество би могло да ви помогне да развиете успешно интуицията си, да изразите себе си посредством езотеричната символика и личния творчески порив. А още по-хубавото е, че създавайки всяка карта ръчно, вие кодирате в нея собствената си енергия. Ето защо е изключително важно по време на този процес да сте изпълнени с позитивни и съзидателни мисли. Авторските оракулски карти са отлично начало за начинаещи езотерици или за такива, които вече имат достатъчно опит в работата с гадателски инструменти. Те биха могли да бъдат достатъчно красноречиви, точни и ясни, ако вие им дадете тази възможност.

Ето и няколко основни стъпки за това как да изработите успешно своите карти.

  1. Изберете подходящ материал

Ако сте решили да ги давате в печатница, добре е хартията се спрете на хартия, подобна на тази на картите, които вече се продават. Така освен,че ще имат представителен вид, ще бъдат достатъчно здрави и издръжливи за многократно използване. В случай, че искате да рисувате ръчно всеки комплект или да създадете само един автентичен за себе си, изберете хартия, която е близка до картона и по възможност я ламинирайте.

 

  1. Изяснете основните идеи

 

Най-важното е да създадете карти, които дори да са вдъхновени от вече съществуващи да имат и вашия авторски почерк. Обмислете добре основната им идея. Дали ще са ваша авторска версия на таро или Ленорманд, дали ще бъдат карти с авторски напътствия или такива с изображения със символично значение като за всяко измислите собствено тълкувание, е въпрос на личен усет и избор. Изберете този вариант, който най-много се доближава до вътрешното ви усещане, но има и още едно важно правило-избягвайте да смесвате няколко типа символики, ако те по някакъв начин не си пасват или си противоречат. Също така избягвайте да използвате окултни символи, с чието значение не сте наясно и когато изберете какви авторски изображения да включите в картите старайте се да са тематично свързани по някакъв начин. Например ако искате да създадете вещерски оракул избирайте характерни за веществото елементи, ако се стремите към изготвянето на ангелски оракул, следвайте тази тематика и тн. Разбира се, може да разчупвате всички стереотипи както желаете, но важното е да се създаде цялостна обща енергия на картите посредством изображенията, символите и значенията.

  1. Обмислете добре значенията

 

Трябва да обмислите значенията на всяка карта, ако сте решили да не включвате кратки, готови послания. Значенията отново трябва да имат връзка със символиката на изображенията и да са достатъчно изчерпателни, че да могат да бъдат разбрани и  от начинаещи в езотериката. Също така е препоръчително да създадете и значения от комбинациите на различните карти, ако те са повече на брой и ако решите да измислите свои собствени подредби. В случай, че става дума за по-малък брой карти, те биха били чудесни за общи насоки и прогнози, отговори на конкретни въпроси или месечни, седмични и дневни напътствия.

 

  1. Комбинация с други гадателски инструменти

Когато самите вие свикнете достатъчно с работата с авторските карти и усещате, че дават добри резултати, бихте могли да ги използвате и в комбинация с други гадателски инстументи (Таро, Руни, Ленорманд и др.), но не бива да прекалявате с тази практика за да не се смесват прекалено много енергии и символики. При по-напредналите езотерици добра идея е да включат авторските си карти в различни практики-съзерзацание, медитация, ритуали, но препоръката е да подхождат изключително внимателно към това начинание като първоначално ползват само по една, две или три карти.

 

  1. Правилно съхранение

Тук трябва да отбележим, че от правилното съхранение на всеки гадателски инструмент зависи голяма част от неговата надеждност. Винаги съхранявайте авторските си карти така, както и останалите, които ползвате-завити в плътен плат или поставени в торбичка, прибрани в масивна, дървена кутия на някое безопасно, сухо и тъмно място. Когато се отнасяте с уважение към своите езотерични вещи,  те ви помагат в начинанията  и ви служат вярно и мъдро.

Славянски ритуал за желание
Научете се да пестите енергията си
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Понеделник, 25 Октомври 2021
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни