Защо се мие пода със сол у дома в панелна многоетажна сграда

 

Чисто измитите подове са не само най-добрият начин да се отървете от праха и микробите, но и начинът да създадете уютна и здравословна атмосфера в апартамента. Също толкова важна е енергията у дома, която също се нуждае от периодично почистване. За това от древни времена съществува традиция да се мият подове със сол. Този прост инструмент не само ще помогне за да се отървете от мръсотията, но и ще подобри аурата на стаята, особено ако е време да си възвърнете спокойствието, късмета и просперитета в къщата.

За какво се прави почистването със сол?

Почистване с добавяне на обикновена трапезна сол с цел почистване на натрупаната отрицателна енергия от апартамент или къща е необходимо, когато:

децата често страдат от настинки;

измъчвани сте от безсъние или често имате тревожни сънища;

стайните растения не растат или умират бързо;

често отказват електрически уреди;

наскоро някой е умрял в апартамента;

постоянно ви недостигат пари;

нещата изведнъж и безследно изчезват.

Време е и да почистите стаята, когато връзката между съпруга и съпругата в семейството се влоши, децата са спрели да се подчиняват, а домашните любимци бягат или умират. Подготовка за изпълнение на ритуала Както и всяко почистване, почистването на къщата с вода и сол трябва да започне с това да премахнем ненужните вещи.

Има вярване, че около нещата, които никой не използва от дълго време, се събира куп негативна енергия. Пречи на човек да има в живота си късмет и просперитет. Затова си струва да изхвърлите ненужни дрехи, да почистите от ненужното рафтовете и гардероба.

Продължете почистването според следния план:

Измийте завесите и не забравяйте да измиете прозорците - това ще ви помогне да погледнете по-новому на перспективите за живот и, може би, да видите какво преди това е останало незабелязано.

Избършете добре праха.

Измийте печката - именно тя олицетворява богатството в къщата, така че тя трябва винаги да е чиста и в добро състояние.

Почистването трябва да се извършва с положителна нагласа, като си представим как болестите, бедността и неприятностите се отминават с боклука и мръсотията.

Правила за почистване

Обикновено ритуалът се извършва на намаляваща луна, това помага за засилване на магическия ефект. Трябва да действате така:

Отворете широко прозорците - това се прави, така че отрицателната енергия да се промени на чиста, положителна.

В кофа сипете вода със стайна температура и разтворете сол, около 1 супена лъжица на 10 литра.

Навлажнете салфетка и избършете всичко, което може да се почисти мокро: врати на шкафове, домакински уреди, первази на прозорци, рафтове за книги.

Със същият разтвор се измива пода. Това трябва да стане от прага и навътре в цялата стая.

За да премахнете отрицателната енергия от килимите и диваните, те се поръсват с малко количество сол. След 30 минути ще трябва да мините с прахосмукачка.

Водата, останала след ритуала, се изхвърля най-добре в земята, но ако няма такава възможност, тогава в канализацията. Ако настилката по някаква причина не позволява мокро почистване, тогава можете да сложете сол в ъглите на стаята, а след няколко дни да съберете и изхвърлите.

Съвети за по-ефективно изпълнение на ритуала

Винаги си струва да започнете всеки един ритуал, за изчистване от негативна енергия в добро настроение.

Има и други препоръки:

Най-добре е да извършите ритуала, когато никой не е у дома. Това ще премахне ненужния скептицизъм и ще добави увереност в благоприятния резултат.

Солта трябва да се взема от опаковка, специално закупена за тази цел, и да не се използва за готвене в бъдеще.

След като измиете подовете, трябва да вземете душ и да свалите дрехите и да ги изперете.

Необходимо е ритуала да се провежда няколко пъти през годината. Това допринася за по-силно пречистване на енергията в къщата.

Като добавите няколко капки от любимото си етерично масло към кофата с вода, можете да засилите ефекта. Маслото от лимон, портокал или чаено дърво ще подобрят ефекта.

Мантри за различни поводи
12 сигнала на тялото ни за вътрешни емоционални пр...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 30 Септември 2020
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни