12 сигнала на тялото ни за вътрешни емоционални проблеми

 

Нашето тяло е сложен механизъм, който чувствително реагира не само на външни, но и на вътрешни фактори. Д-р Сюзън Бабел, психолог и специалист в областта на депресията, представи интересна теория за сигналите на нашето тяло.

Ето визуални снимки, илюстриращи теорията на лекаря, и прости препоръки за освобождаване от психологически проблеми.

Бабел вярва, че дискомфортът и болката могат да бъдат сигнали за вътрешни преживявания - тайни страхове, нерешени проблеми. Хроничните болки са симптоми на стрес и емоционални проблеми, особено когато физиологията е наред и няма видими причини за болка.

 

Глава

Всяко главоболие възниква от прекомерен стрес. Чести притеснения относно дреболии, постоянно бързане.

Изход: Всеки ден оставяйте време за себе си. Позволете си да се отпуснете и не се притеснявайте за бизнеса/работата за известно време. Почивайте и не се упреквайте за това. От тези "минути на престой" вашата производителност само ще се увеличи. И главата няма да ви боли.

 

Шия

Дискомфортът в областта на шията символизира тежестта от негодуванието срещу другите, бремето на разочарованието от собственото несъвършенство. Вратът боли, когато не можем да простим на някого или себе си.

Изход: Преразгледайте отношението си към себе си и другите. Най-често хората не искат да ви обиждат. И не е нужно да отговаряте на собствените си строги очаквания. Отнасяйте се по-лесно към околния свят и се научете да прощавате. И още по-важно е да мислите повече за нещата, които обичате.

 

Раменете

Болката в раменете предполага, че сме под силен емоционален стрес, под голям емоционален натиск. Може би някой в ​​нашето обкръжение ни потиска. Или не можем да вземем важно решение и то лежи на раменете ни като голямо бреме.

Изход: Опитайте се да споделите проблемите си с близък приятел. Ще почувствате облекчение. Дори и просто да го кажете, това вече ще помогне да не носите тази тежест сами. И може би ще отвори очите ви за просто решение на проблема.

 

Горна част на гърба

Болката в тази област показва липса на емоционална подкрепа, липса на близки наблизо. Когато подсъзнателно се чувстваме нелюбими или подценявани.

Изход: Общувайте повече с различни хора. Не зацикляйте върху себе си, бъдете отворени и дружелюбни. Запознавайте се, отидете на среща. И най-важното - не потискайте чувството си за привързаност.

 

Долна част на гърба

Ако постоянно се притесняваме за пари, долната част на гърба може да ви боли. Може би тайна завист към богатия живот на другите, не ви дава почивка или роднините постоянно ви притесняват за пари.

Резултат: Парите не са щастие - колкото и банално да звучи, но е така. Затова спрете да се притеснявате - най-добрите неща в живота са безплатни! И правете това, което обичате. Нещата, в която влагате душа, ще донесат не само удоволствие, но и осезаеми дивиденти в бъдеще.

 

Лакти

Болката в лакътя показва липса на гъвкавост, твърде упорито нежелание за компромиси. Най-вероятно се съпротивляваме на някои важни промени в живота. Или подсъзнателно се страхуваме да приемем нещо ново.

Изход: Животът понякога може да изглежда твърде труден и суров. Просто изглежда. Може би просто усложнявате нещата. Бъдете по-гъвкави - не хабете енергия за борбата срещу това, на което не можете да повлияете.

 

Ръце

Ръцете болят тези хора, които силно се нуждаят да имат приятели. Тези, които нямат достатъчно почивка и обикновена приятелска комуникация с други хора. Ако ми болят ръцете, това е сигнал, че е време да излезете от затворения си свят.

Изход: Опитайте да създадете нови приятели. Обядвайте с колега. Отидете на стадиона, на концерт - почувствайте се част от тълпата. Чувствайте се свободни да влезете в разговори с нови хора, защото не можете да отгатнете предварително къде можете да срещнете истинско приятелство.

 

Бедра

Подобна болка може да измъчва хора, прекалено вкопчени в предвидимостта на живота и комфорта. Патологичен страх от промяна, нежелание за промяна на установения ред на нещата, постоянна съпротива на новото може да провокира болка в бедрата.

Изход: Не се съпротивлявайте на естествения ход на живота. Животът е мобилен, променлив и толкова интересен. Мислете за промяната като за вълнуващо приключение. И не отлагайте за по-късно важни за себе си решения.

 

Колена

Болката в коленете най-вероятно е признак на много силно АЗ. Коленете болят, когато мислим твърде много за себе си и твърде малко за другите, когато твърдо и безкомпромисно вярваме, че светът се върти около нас.

Изход: Огледайте се - не сте сами на планетата. Бъдете по-внимателни към другите. Изслушайте приятел, помогнете на майка си, заменете колега. Помагайте на хората по-често. Можете да се включите в доброволчески дейности.

 

Прасец

Болката в тази област е знак за силно емоционално претоварване. Чувство за собственост, любовни мъки, мъчителна, ослепителна ревност.

Изход: Трябва да се научите да се доверявате на своята половинка. Отпуснете се и спрете да контролирате любимия човек, не се навивайте. И може би е дошъл моментът да изоставите старите, остарели привързаности.

 

Глезени

Болката в глезена означава, че често забравяме за себе си. И отказваме на себе си удоволствия. Може би работата отнема цялото ни време или сме прекалено несериозни към желанията си, като постоянно ги оставяме на заден план.

Изход: Време е да започнете да се глезите. Купете си каквото искате, дайте си добър нощен сън, опитайте нещо скъпо и вкусно. Забравете за кариерата си за известно време и помислете например за романтичните си отношения. Или планирайте мечтаното пътуване.

 

Стъпалата

Причината за болката в стъпалата вероятно е дълбока апатия. Сякаш тялото ни отказва да продължи напред, сякаш се страхуваме от живота и не виждаме смисъл да се движим напред. Когато подсъзнателно мислим, че всичко е лошо и животът е пълен провал, стъпалата ни болят.

Изход: Научете се да обръщате внимание на малките радости в живота. Красотата на света и хората. Насладете се на вкусовете, миризмите, вятъра и слънцето. Вземете си пухкав домашен любимец или намерете интересно хоби. Напълнете живота си. Избягвайте тъжните спомени и се усмихвайте по-често. Търсете радост в живота всеки ден.

 

Заключение

Изводът е прост: обичайте себе си, простете си. Бъдете по-внимателни към хората около вас и се старайте да не задържате злото и негодуванието към хората. Общувайте, усмихвайте се (това много ви прилича) и бъдете здрави!

Защо се мие пода със сол у дома в панелна многоета...
ВЪЛШЕБЕН ОРИЗ
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 30 Септември 2020
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.

Символи

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни