КНИГА НА ЛЪЖИТЕ - BOOK OF LIES (Crowley)

-30%26,60 лв.

1 продукт в наличност
+
Купи

Автор: Алистър Кроули

Жанр: Окултизъм
Първо издание: 1912 г.
меки корици
размер: 14,0 x 21,5 см
196 стр. на английски език
Преведено от английски-„Книгата на лъжите“ е написана от английския окултист и учител Алейстър Кроули и е публикувана за първи път през 1912 или 1913 г. Както Кроули я описва: „Тази книга се занимава с много въпроси от всички планове от най-голямо значение.
„Книгата на лъжите“ е остроумна, поучителна и възхитителна колекция от парадокси; това обаче не е философски или мистичен трактат. Учените казват, че е „невероятно идиотски и умно умен“. Ако се опитаме да преведем в определени термини афоризмите на Кроули, биха намалили стойността на книгата. По-разумно е за читателите да направят своя собствена интерпретация.
Деветдесет и трите глави, които могат да бъдат една дума, половин дузина фрази, двадесет параграфа или дори две страници, имат теми, определени повече или по-малко категорично от кабалистичното значение - например, глава 25 дава преработен ритуал на Пентаграма.

Коментарите след всяка глава са също толкова възмутително впечатляващи. Фино въплътена в книгата е цялата символика на масонството, както и символиката на други традиции. Кроули е бил не само дълбок кладенец на фундаментални знания, но и още по-дълбок кладенец на символично знание.

Книгата на лъжите е публикувана за първи път през 1913 г. - далеч по-напред от времето си. Ревизията от 1952 г. е значителна, тъй като в края на всяка глава се появява допълнителен коментар. 
Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни