Ахат обеци

20,00 лв.

1 продукт в наличност
+
Купи


Подарете си ахат – камък за дълголетие и любов

Подарете си ахат и ще бъдете удивени от неговите ползи

Този камък е една от разновидностите на кварца. Минералът има структура, която е изградена от фини влакна от халцедон, той има слоеста структура и различни на цвят ивици. По тази причина ахатът е много разнообразен на външен вид. Може да бъде от тъмно кафяво до бяло.

 

Подарете си ахат – камък за дълголетие и любов

Произходът на ахатът е свързан с взаимодействието на нажежените вулканични скали при охлаждане.
Големи находища на ахат има в Германия, Мексико, Грузия, Армения, Индия, Уругвай, в южната част на Бразилия, в Урал, в Крим.

Лечебни свойства на ахата

Отдавна се смята, че ахатът укрепва зрението, помага в храносмилателните процеси, пази от заболяване на бъбреците. Но най-вече се ползва за укрепване на имунната система.

Този полускъпоценен камък помага на собственика да преодолее много заболявания, като необходимо само да се носи постоянно.

При кашлица и възпалено гърло хората трябва да носят на шията си ахата като мъниста; при заболявания на устната кухина и зъбите се носят обеци с ахат; а при заболявания на ставите – гривни с ахат.

Пръстенът с ахат, ако една безименния пръст на лявата ръка, помага на хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Същият пръстен, разположен на средния пръст на дясната ръка, ще помогне на хората, които страдат от безсъние и нервни проблеми. Брошка с този минерал помага да се отървете от астма, пневмония и бронхит.

Смята се, че ако се сложи в мед значително се подобряват лечебните му свойства.

Магически свойства на ахата

Ахатът отдавна се използва като магически минерал, който може да даде всеки човек смелост и спокойствие. С ахат древните хора се защитавали от бури и други лоши метеорологични условия. Сред магическите свойства на ахата трябва да споменем, че той удължава живота и привлича успеха.

Вярвало се е, че черният ахат е много силен амулет – той дава на своя притежател власт над силите на Ада. Смята се, че този минерал е в състояние да спаси хората от наркомания и алкохолизъм. Той прогонва лошите мисли, така че ако се сложи камъка под възглавницата, човек ше има само добри сънища.

Много туристи, които прекосяват пустинята, когато са много жадни, смучат малка плоча от ахат.

От древни времена, се носи славата на минерала, че пази любовта в една двойка. Затова влюбените си разменят пръстени с ахат.

Освен това той дава красноречие и красота на своя собственик.
Ахатът като талисман, помага на хората да идентифицират измами. Той предупреждава за предстоящи неприятности.

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни