Таро Висконти - I Tarocchi dei Visconti (Висконти Таро)

-10%58,50 лв.

1 продукт в наличност
+
Купи

Таро Висконти - I Tarocchi dei Visconti (Висконти Таро)
Оригинални заглавия: I Tarocchi dei Visconti, Visconti Tarot, The Visconti Tarots

Автор: Атанассов Атанас Александров (A. Atanassov), Д. Берти (Giordano Berti)
Художник: Атанассов Атанас Александров
78 карти с щамповане на злато + инструкции мултиезични;
Размер на картата: 6,6 см х 12 см

Традиция: Висконти
Категория: историческа репродукция; средновековие

Съществува дълбоко погрешно схващане, че миниатюрното изкуство е било забравено до края на Средновековието. В Европа тази сложна техника е оцеляла до наши дни и е толкова широко разпространена, че се преподава в художествени академии. И въпреки че през Средновековието миниатюрите често са били ограничени само мегду стените на манастирите, винаги е имало някой художник, който ги е правил актуални, изпълнявайки оригинални произведения.

В наши дни един от тези художници е Атанас Александър Атанасов, великолепен български миниатюрист, когото издателството Lo Scarabeo възложи на трудната задача да възпроизведе поредица от илюстрирани карти Таро, една от колодите която е Visconti-Sforza Tarot.

В момента оригиналите на Таро Висконти се съхраняват частично в библиотеката на Пиерпонт Морган в Ню Йорк, а отчасти в Академията в Карара и в частната колекция на семейство Колеони в Бергамо. Те са изпълнени през 50-те години на XV век от неизвестен ломбардски художник, вероятно свързан с школата на Франческо Заваттари.

Таро Висконти е широко разпространен в аристократичното общество на Бергамо. Изисканият вкус и романтиката на изящните миниатюри предават всички нюанси на човешката душа.

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

  • София 1000, България
  • 0875 318 174
  • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни