Чакрова свещ: Свадхистана – сексуалност

15,00 лв.

6 продукта в наличност
+
Купи

Чакрова свещ: Свадхистана – сексуалност

 

От активността на тази чакра пряко зависи сексуалността, чувствеността и сексуалната активност на човек. Енергията на чакрата е енергията на произхода и раждането, осъществена чрез един от основните инстинкти на човек. Неслучайно в обредите на любовната магия влиянието на Свадхиштхана е от първостепенна важност.

Друг не по-маловажен аспект на влияние на тази чакра е възможността за реализация – постигане на замисленото (планираното) във физически план. Там, например, взаимовръзката между Манипура и Свадхистана позволява да получите парична реализация.

Спектърът на използване на чакровите свещи е огромен: можете да въздействате не само на енергията, но и на физическия план, на процесите, свързани с чакровата енергия. Прочетете всичко за влиянието на дадена чакра върху различните процеси и ще можете да ги контролирате.

Тази чакра отговаря за осъществимите процеси, възможностите за получаване на реални физически съставни (енергията на чакрата участва във всички процеси на реализация – реално съзидание – и като елемент от това осъществяване, важно и необходимо за всеки процес, където става въпрос да се получи нещо реално и материално).

Влиянието на тази чакра се обуславя от това, че човек има възможност да реализира (осъществи) плановете си и в крайна сметка да постигне целите си в реалния свят. С помощта на тази чакра получаваме наслада от удоволствията; а последните могат да възникнат от общение с хора, от храна, музика, творчество, всякакъв вид дейност. И не на последно място в живота на човек именно Свадхиштхана определя сексуалността на човек, половите му отношения.

 

Указания за последствията от енергийната недостатъчност:

Вътрешен дискомфорт, сексуални неврози, тъга/мъка, неудовлетвореност, цинизъм, предизвикателно поведение, алчност, бедност

 

Приложение:

 1. За лечение и самолечение
 • Заболявания, свързани с раждането; помощ за бременни
 • Заболявания на отделителната и половата система, тънкото черво, бъбреците
 • Решение на проблеми от сексуален характер
 1. За влияние върху психиката

Помага за решаването на сексуално-психологически проблеми; проблеми във взаимоотношенията с противоположния пол

 1. Общо влияние
 • Репродуктивна функция
 • Чувства на удоволствието, наслада, способност да се ценят хора, вещи, събития
 • Сексуална наслада

 

Забележка: Чакровите свещи са предназначени за възстановяване и уравновесяване на основните енергийни центрове (чакрите). Действието им се засилва от комбинацията с цвето- и ароматерапия. Енергийните ритуали са подробно описани в книгата на Д. Невски „Магията на свещите. Обреди за очистване и защита“.

 

Оптимизъм, самочувствие, сексуална енергия, ентусиазъм, смелост и служене на човечеството.
Тази чакра помага да се развие чувствеността, емоциите и интуицията. Има способността да се докосва до вътрешния свят на другите, разкрива пълнотата на емоционалния и сексуалния живот.

 

Свадхистана – сексуалност

 • Ключови думи: сексуалност, творчески потенциал, безопасност
 • Функции: желание, удоволствие, сексуалност, възпроизвеждане, реализация на въображението, реализация на творческия потенциал
 • Цвят на чакрата: оранжев
 • Качество: адаптация на въображението, емоционално и личностно непостоянство; реализация на творческия потенциал и идеи
 • Действия: чувство, възприятие
 • Физически заболявания: заболявания на бъбреците и отделителната и половата система, диабет, менструални и психически нарушения
 • Психически заболявания: безпокойство, илюзии, безсилие
 • Аромати: иланг-иланг, сандалово дърво, гардения, камфор, лилия, розмарин, здравец
 • Хармоничен цвят: бял, оранжев
 • Камъни и кристали: карнеол, калцит, турмалин, кехлибар, цитрин
 • Физиология и характер:

Свадхистана буквално означава „намирам се на място“ – по този начин хората в древността са се опитвали да подчертаят съвместното местоположение и влияние на Свадхистана и Муладхара – обединявайки ги в процесите на създанието. Именно тясната връзка на тези чакри придава на Свадхистана такива характеристики като контрол над психическата дейност на човек. Страх, отчаяние, илюзии – всичко това може да се осъществи и чрез Свадхистана, като се превръща не само в състоянието на човек, реален процес, постъпки, които той извършва, воден от тези страхове.

Любов, широк мироглед, ненавист, алчност, ревност, гняв, състрадание, собственичество – енергията на тази чакра може да се прояви по много и различни начини, които помагат да се види нейната работа и влияние в реалния свят.

Вече на това ниво енергията на Муладхара проявява своите природни и животински черти; има не толкова съюзници, колкото мъдър наставник, способен да контролира, управлява, сдържа първичните животински пориви на човек.

За контрол се използват такива форми като топлина, защитеност, комфорт, достатъчност, семейни ценности, грижа. С всички тези характеристики човек вече е бил запознат още от утробата на майка си. Сега той се учи самостоятелно да ги намира, използвайки достъпните форми на материалния свят.

Енергията на Свадхиштхана активно участва във всички реализационни процеси; това е енергията на раждането, появата на този свят на това, което е намислил, иска или към което се стреми човек.

Наличието на творческо начало още не е гаранция за това, че замисълът на човек ще се сбъдне и че той може да го осъществи. Именно енергията на чакрата му помага, позволява му да направи така, че желанието му да стане реалност. Притежавайки висока приспособимост и гъвкавост, енергията на чакрата помага на човек по-комфортно да съществува сред себеподобните си. Не влиза в конфликти, за да осъществи стремежа си да оцелее, а спомага за формирането на единения и съюзи с цел достигането на желаното.

Немаловажно е да се отбележи, че при енергията на Свадхиштхана присъства тясна връзка с всичко, което така или иначе съдържа вода – присъствието на вода започва от периода на бременността, когато околоплодните води „мият“ бебето, не престават да са покрай него по време на целия му живот, отразявайки вътрешното състояние на човек, емоционалния му фон.

Активността на енергията на тази чакра – особено във взаимовръзката с проявлението на вода, се отразява върху сексуалността и сексуалната привлекателност на човек, все едно задава обща настройка, по която човек бива възприет от околните.

„Нечистотата“ в сексуалните емоции незабавно се отразява на сексуалния облик на човек, на оценката му за тези, с които влиза във взаимоотношение. Оценката на активността на Свадхиштхана може да започне от 20-25-годишна възраст, когато човек се е научил да използва тази енергия. Когато той – след проби и грешки, експерименти и търсения – е сформирал този чакров облик, присъщ именно на него; когато е научил за себе си и за своята природа толкова, колкото е могъл, толкова, колкото му е позволил собственият потенциал. А опитите и търсенията от личностен и творчески характер са само метод за постигане на своите възможности.

При непосредственото участие на Свадхистана се случва натрупването на творчески потенциал в човека, формират се схеми на осъществяване на неговите таланти, личности особености.

В юношеството прекомерната активност на Свадхистана може да се прояви като хиперактивност, неспокойство, непостоянство в интересите и занятията. С течение на времето това преминава, когато човек вътрешно решава кое му е важно и кое – второстепенно.

Важно е да отбележим, че енергията на Свадхистана трябва да се намира в хармония с енергията на партньора – едва в такъв случай човек ще се намира в състояние на психически и физически комфорт, получавайки цялата необходима подкрепа, помощ и съдействие за своите намерения и стремежи.

 

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

 • София 1000, България
 • 0875 318 174
 • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни