Чакрова свещ: Аджна – проницателност

30,00 лв.

2 продукта в наличност
+
Купи

Чакрова свещ: Аджна – проницателност

 

Аджна (или: аджня) = проницателност; чакра на третото око, център на психическата сила и развитата интуиция. Вашето истинско „аз“ ще привлече неограничени ресурси, власт и състрадание, за да изпълните своето предназначение; ще Ви помогне да разберете съдбата си.

Възможности: видение, интуиция, управление

Влияние: мъдрост, наблюдение, обаяние, приемане, майсторство, самообладание, самореализация, логика

Спектърът на използване на чакровите свещи е огромен: можете да въздействате не само на енергията, но и на физическия план, на процесите, свързани с чакровата енергия. Прочетете всичко за влиянието на дадена чакра върху различните процеси и ще можете да ги контролирате.

Основни функции: възприятие и осъзнаване, интуиция и предвиждане. От нивото на развитие на Аджна зависи степента на нашата чувствителност към фините енергии.

Указания за последствията от енергийната недостатъчност:

 • Разстройство на централната нервна система и различни психически заболявания, разсеяност
 • Липса на концентрация, неточност, замъглено съзнание
 • Усещане за ненужност и безизходица

Приложение:

 1. За лечение и самолечение
 • Психически разстройства
 • Заболявания на очите, ушите и носа
 1. За влияние върху психиката
 • Интелектуална активност
 • Мисловни способности, логика
 • Предвиждане и анализ
 1. Общо влияние
 • Мисловни и волеви процеси
 • Емоции, качества, осъзнатост, висока концентрация и възприемчивост
 • Точност, ясно съзнание, развита интуиция
 • Стремеж и способност за осъзнаване на същността на нещата (смисъл в живота, Бог, светоглед)
 • Стремеж към съвършенство

 

Забележка: Чакровите свещи са предназначени за възстановяване и уравновесяване на основните енергийни центрове (чакрите). Действието им се засилва от комбинацията с цвето- и ароматерапия. Енергийните ритуали са подробно описани в книгата на Д. Невски „Магията на свещите. Обреди за очистване и защита“.

 

Духовно възприятие и интуиция, воля.
Чакра на третото око, център на умствената сила и развита интуиция. Вашето истинско Аз ще привлече неограничени ресурси, сила и състрадание, за да ви помогне да осъзнаете съдбата си и да ви помогне да разберете съдбата си.

 

Аджна – проницателност

 • Ключови думи: сила на волята, определеност, вдъхновение, целенасоченост от духа, интеграция, синтез, победа над самия себе си
 • Функции: визия (видение), интуиция, управление
 • Цвят на чакрата: тъмносин
 • Качество: мъдрост, наблюдение, обаяние, приемственост, майсторство, самообладание, самореализация, логика
 • Физически заболявания: мигрена, слепота, кошмари, заболявания на очите, шум или кънтене в ушите
 • Психически заболявания: неврози, кошмари
 • Аромати: анасон, акация, шафран, виолетка, розово мушкато, жасмин
 • Хармоничен цвят: индиго, виолетов, тъмносин, цикламен
 • Камъни и кристали: аметист, лазурит, сапфир, александрит, флуорит, лапис (лазур), содалит
 • Физиология и характер: Във всички тантрични свещени писания Аджна е представена като преобраз на сливането на три реки – Ганг, Ямуна (Джамна) и Сарасвати.

Ганг – свещена река, почитана от индусите, наричана още „свещен поток“. Ямуна е воден път, чиито брегове е посещавал Кришна, а Вишна е живял няколко години край бреговете й. Сарасвати е невидима река, която тече под земята и на мястото на сливането на трите реки се образува „свещено място“, наречено Аллахабад.

Съгласно древните предания силата на това място може да очисти и подмлади човек, а нектарът, който се събира на това място, „налива“ в човек божествена мъдрост и способност да прониква в същността на нещата.

Именно тази притча разкрива същността на енергията на Аджна – обединява различното, трансформира, очиства и постига същността на произхождащото. Своето име чакра Аджна е получила от санскритския корен джна = знание, необходимо за изследване. Тя, като един вътрешен учител, ни помага да постигнем мир, да го изследваме, да следваме неговите закони и правила, които съществуват в този свят.

Влиянието на Аджна се разпространява върху всички мисловни процеси, оказват влияние върху умствената и интелектуалната дейност на човек, интуицията и предвиждането. Именно това влияние е в основата на битовото наименование на чакрата – третото око – като отражение на уменията да се вижда повече, да се разбира повече, отколкото ако човек би действал единствено с обичайните органи и сетива.

Едно от първите качества, описвани при запознанството с енергията на Аджна, е способността за създаване на желанието в реалния свят. Тя – като фар – концентрира в себе си стремежа и желанието на човек, като го води към поставената цел.

Друго качество на Аджна е властта като форма за разпореждане и управление на обкръжаващия свят, която помага за достигане на поставената цел. Умът, мисълта, проницателността – ето следващите качества на Аджна, които даряват своя притежател със способността да оценява произхождащото, да постига мир и отдава отчетност за личните си постъпки. Умението за управление или разпореждане на енергията Аджна е умение за постигане на всяка поставена цел; умение за променяне на света, умение, което започва с проявяването на волята на човек, който се стреми да получи исканото.

Ние действаме с енергията на чакрата ежедневно и ежечасно, визуализирайки, представяйки и изобразявайки това, към което се стремим. Но малцина са способни дълго време да удържат този образ, запазвайки концентрация, и по този начин да позволят на мечтата да стане реалност. Все пак така описаният процес протича именно по този начин.

Когато говорим за Аджна, не може да пропуснем да споменем и влиянието, което е изобразено в индуизма във вид на скрит, невидим поток. Това е неосъзнато влияние на висшите светове. Силите, които присъстват в този свят, помагат или пречат на човек.

Просветлението в Аджна върви ръка за ръка със заблуждението. Разбирането може да се замени от пълно неразбиране на произтичащото. Усещането, възприятието на света може да се смени с безчувственост и закоравялост. Всичко това е в ръцете на човек – в тази същност, която е определена от неговото влияние за личната (собствената) енергийност.

Да, човек може да бъде смущаван, изкушаван и предизвикван, но без значение от всичко изброено само той извършва постъпката, насочвайки волята си натам, където иска да я насочи.

В Аджна логиката някак се смесва с интуицията, позволявайки на човек да направи както интелектуален пробив, така и груба и непростима грешка. Грешката обаче не е спонтанна, не възниква „от нищото“.

В древността хората са забелязали, че кънтенето в ушите, влошаването на слуха, лекото замайване, разсеяността често показват, че обикновената, нормална работа на чакрата се намира в опасност. И не е важно дали вина за това има външно влияние или собственото невежество. Важното е само това, че човекът се намира на пътя към заблудата и грешката.

Imperatrice.EU

Онлайн магазин за магически услуги и предмети

 • София 1000, България
 • 0875 318 174
 • imperatrice.eu@gmail.com

Вход в сайта

Харесай ни