Една жена се оплака: съпругът й за нищо не я има. Не я е поздравил на рожденият и ден, оскърбил я е по навик, унижил. Порасналите деца изпратиха съобщение и това е всичко. И така ……тя седи сама вкъщи и плаче. А ставаше на петдесет години. Тя разбира, че да се оплаква не е добре. Просто така се случи, извинявайте. Няма на кого да разкаже. А историята е почти за същото. Затова написах коментар за това.

А друга жена попитала делово: къде живееш? Ако искате, ще дойда сега, ако сте в София. По пътя ще си купя вкусни хамбургери и пица, такава препечена, с бекон и така, че кашкавала да се разтегне толкова много. И лукът с черен пипер отгоре. Ще купя и вино с мехурчета. И хрупкави, мазни картофки. И ние ще го изядем всичко и тогава ще отидем на кино. Ако сте далеч или не искате моето посещение, сега веднага поръчайте всичко това за себе си. Или купете нещо друго вкусно. И тогава отидете на кино, облечени красиво. Грим и всички други неща. И се радвайте! Радвай се на живота! Не позволявайте да ви откраднат рождения ден. Всеки ден е подарък, всеки ден от живота е празник. Знам това от работата си.

И дамата, която се оплака, попита: вие сте психолог, нали?

И втората дама отговори: не. Аз съм медицинска сестра в реанимация.

Да. Това е правилната препоръка от професионалист. Просто страхотно. От опитен практикуващ препоръка.

Мога да се присъединя само към тези думи. Не позволявайте да крадат дори един ден от живота ви. Дори и един час, не позволявайте да ви откраднат.

Лошо настроение, ядосани или безразлични хора, кавги - не позволявайте да ви ограбват. Купете си нещо хубаво, отидете на хубаво  място, разговаряйте и облечете най-красивата си рокля. Това посъветва експертът  който всеки ден вижда колко крехък е животът, колко е ценен ...