1. Когато давате прекалено много, помагате на всички и „спасявате“ всички, често дори в ущърб на себе си. Не всички трябва да бъдат спасени, първо трябва вие да се спасите. Познавам жена, която помага на всички през цялото време и в живота и е пълна каша. Както буквално, така и образно. Тя може да отиде да помогне на своя приятел да залепи тапети, когато собственият й апартамент отдавна се нуждае от ремонт и пролетно почистване. Тя може да отиде да сготви вечеря на леля си (която, между другото, все още е доста подвижна жена), докато вкъщи има празен хладилник, а семейството й (съпруг и син) нямат за ядене.

В такива моменти паричният канал също се спира. Когато човек прави много добро на други хора, но в същото време забравя за себе си. Първо трябва да подредите къщата си и след това да помогнете на другите. Първо трябва да нахраните себе си и семейството си, а след това и другите. Със сигурност знаете такива хора, които са готови да „дадат последната риза“. Въпреки щедростта си, те често изпитват проблеми с парите.

Каналът на приемане и отдаване трябва да бъде в баланс и затова човек трябва да се научи не само да дава, но и да приема.

 

  1. Има обратна опция, поради която каналът също е небалансиран. Когато вземете твърде много и давате твърде малко. Взимаш, вземаш, от хора, от живота, от света, но понякога дори забравяш да благодариш, камо ли да наградиш някого.

Когато сте алчни за всичко безплатно, трябва да разберете, че в живота няма нищо безплатно и всичко има цена и не е необходимо тази цена да бъде в парично изражение.

Например, когато посещавате много безплатни обучения и уебинари, получавате много ценна информация от тях, без да давате нищо за тях, влизате в дисбаланс. Слушахме безплатна тренировка, научихме нещо ценно, седим поне 3-5 минути и излъчваме енергията на благодарност към треньора. За полезна информация, за това, че е отделил времето и енергията си. Между другото, получената информация трябва да бъде приложена на практика, а не да преминава от един уебинар в друг, като натрупва повече от необходимото, а често и не е необходимо. Изтеглете безплатна книга или филм, благодарете мислено от сърце.

Енергията на любовта и благодарността е мощно нещо и когато искрено благодарите за всички „безплатни“ отстъпки и изгоди, вие винаги ще бъдете в баланс и вашият паричен поток няма да бъде блокиран. С тази настройка можете да изчистите и отворите вашия паричен канал).

 

  1. Много силно изтощава паричния канал не любимата работа. Когато работите просто за пари, без да изпитвате нито радост, нито удоволствие, вие сте в дисбаланс. И когато към това се добавят постоянни раздразнения и огромно недоволство, паричният канал се изчерпва. Затова или потърсете работа по ваш вкус, или променете фокуса на възприятието и започнете да обичате това, което правите.

Разберете, че парите са барометър за измерване на любовта. Любовта и благодарността, които споделяте с външния свят. И което приемате в резултат на работата си, което е от полза за други хора.

Колко често благодарите? За това, което са дали и което ви дават. За това, което имаш и което ще имаш. Повечето хора ще кажат, че няма за какво да им благодаря, тези пари, ту ги има ту ги няма.

Но има една проста истина, която отдавна е известна, е, че получаваме това, върху което се фокусираме.