„Важни срещи са запланирани от душите ни, много преди телата да се срещнат помежду си,“ - Пауло Коелю.

Повечето от нас са срещнали много различни сродни души в живота си. Всички те са много важни за нас и влияят значително на живота ни. Някои остават наблизо завинаги, а някои ни напускат по-бързо, отколкото бихме искали. Трудно ни е да приемем, че те вече са изпълнили своята роля в нашия живот и че е време да ги пуснем.

Не всички сродни души се раждат в момент, „когато очите ни се срещнаха и разбрахме, че сме създадени един за друг“. Има много други видове „половинки“, които идват да ни научат на нещо, да променят живота ни, понякога да го преобърнат, понякога да  идват само за миг.

 

  1. Сродна душа е приятел.

Понякога срещаме човек и разбираме, че той е наш. Усещаме, че сме го познавали през целия си живот, дори и да сме се познавали само от няколко минути.

Можете да си кажете един на друг всичко. Можете да говорите с часове и няма да ви стане скучно. Такъв приятел може да те знае и разбере по-добре от теб самия и да не те съди. И това е много важно. Такива хора ни помагат да се справим с определени ситуации в живота.

 

  1. Сродна душа - лудетина.

Сродните души не са тези, които ни правят по-щастливи. Това са тези, които ни карат да чувстваме максимално, да изпитваме най-крайни, екстремни степени на чувства. Тези хора влизат в живота ни, предизвикват ни и поставят под въпрос всичко, което сме преживяли преди. С идването им животът ни се разделя на ПРЕДИ И СЛЕД, а сега разбираме, че сме станали напълно различни.

Обикновено това е романтична връзка, която ни помита като ураган и след това ни изхвърля на земята без предупреждение.

И макар че, все още се чудим какво се случи и защо…. всичко завършва толкова рязко, в това също има своя чар. В крайна сметка, въпреки че ураганът отнася всичко, ние изграждаме на разрушеното място нов живот. И обикновено е много по-красив и по-добър от преди.

 

  1. Сродна душа - любовник.

Обикновено това е много кратка, но прекрасна любовна връзка. Може би това е първата любов, или кратък, но бурен роман, или просто свободна връзка с прукрасен любовник.

Такива хора влизат в живота ни за определен период, за да ни помогнат да разберем себе си и други важни житейски уроци. Обикновено такива взаимоотношения не започват спонтанно, а се развиват постепенно. И завършват добре, оставайки приятели след всичко, осъзнавайки на какво сме се научили един друг.

Така връзката на сродните души остава, въпреки че романтичният им етап вече е завършен.

 

  1. Сродна душа с непознат.

Винаги има кратка, но смислена среща с мистериозен непознат. Може би случаен спътник или човек, когото сте срещнали за една вечер, или дори просто минувач, с когото сте се срещнали само и сте си разменили няколко думи.

Обикновено ви се струва, че вече сте виждали този човек някъде, но не можете да си спомните къде. В минал живот? Обикновено тези хора казват точно това, което трябва да чуете в момента, и разбирате, че тази случайна среща не е била толкова случайна.

 

  1. Сродна душа - любов.

Това е точно онзи тип сродна душа, за която всички мечтаят. И ако имаме късмет, тогава ще я срещнете и ще бъдете щастливи до края на живота си.

Съчетава всичко изброено по-горе: усещането, което сте познавали от вечността, невероятна връзка, приятелство, изключителна любов.

Когато срещнете своята сродна душа - независимо дали за 5 минути, 5 часа, 5 години или цял живот - позволете това да се случи. Такава искрена връзка няма да ви остави същите. Позволете на тези хора бъдат тези, които трябва да бъдат за вас.